counter

Νατάσα Μποφίλιου: Η επιτυχία, οι αλλαγές στην εμφάνισή της και η προσωπική ζωή

Νατάσα Μποφίλιου: Η επιτυχία, οι αλλαγές στην εμφάνισή της και η προσωπική ζωή
Νατάσα Μποφίλιου: Η επιτυχία, οι αλλαγές στην εμφάνισή της και η προσωπική ζωή

Από τη Νάνσυ Μητροπουλου

“Είχα μόνο ένα φωτεινό φάρο χωρίς να ξέρω πού ακριβώς είναι, πού ακριβώς πηγαίνω, αφοσιώθηκα και δούλεψα πολύ σκληρά. Έζησα υπέροχες στιγμές όπως και πάρα πολύ δύσκολες, αλλά μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια και αυτό τον αγώνα δεν κατάλαβα ποτέ πώς περνούσε ο χρόνος, δεν έβαλα στόχους. Μέσα από μια βαθιά εσωτερική πίστη ότι η μουσική και η τέχνη μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους, καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους, να μας λυτρώσει, καταφέραμε τελικά, χωρίς να το καταλάβουμε και να το έχουμε σχεδιάσει, να γίνει το επάγγελμα και ο δρόμος της ζωής μας. (…) Δεν θεωρώ ότι έχω καλή φωνή, θεωρώ ότι έχω καλή ψυχή. Με την έννοια ότι μπορώ μέσα από τη φωνή και την τεχνική δυνατότητα να εκφράζω την ψυχή μου, αυτό να ταιριάζει και με τις ψυχές άλλων ανθρώπων και να οδηγεί στη συγκίνηση την οποία οφείλει να προκαλεί η τέχνη» έχει δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο neolaia.gr, μια από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της, η Νατάσα Μποφίλιου.

Γεννημένη το 1983, σπούδασε πολιτική ανάλυση στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει πτυχίο πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων από το Ελληνικό Ωδείο. Η πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση έγινε το 2004 με το δίσκο «Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου» (αποτέλεσμα των ακροάσεων νέων καλλιτεχνών του Παρασκευά Καρασούλου και της «Μικρής Άρκτου», όπου ερμηνεύει τα τραγούδια Ασπιρίνη (των Γεράσιμου Ευαγγελάτου – Κώστα Τσίρκα) και «Ποιος ξέρει» (του Μίλτου Σελιτσανιώτη πάνω σε ποίηση Μαρίας Πολυδούρη).

Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος (2005) –μια συνεργασία με τους φίλους και συνεργάτες Γεράσιμο Ευαγγελάτο (στίχοι) και Κώστα Τσίρκα (μουσική) με τίτλο «100 Μικρές Ανάσες», συστήνει τη Νατάσσα Μποφίλιου ως μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες φωνές της γενιάς της.  Το 2013, συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο της μουσικής και τα γιόρτασε με μια παράσταση στο Kyklos Live Stage, κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο της καλλιτεχνικής της πορείας.  «Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μου αρέσουν, με γεμίζουν και θα μπορούσα κάνω. Βέβαια τώρα θα σου πω ότι, αν δεν τραγουδάω, θα πεθάνω και το εννοώ. Το τραγούδι για μένα είναι η ζωή μου και τυγχάνει να είναι και το επάγγελμά μου. Μπορεί να σταματήσει να είναι το επάγγελμά μου, θα συνεχίσει να είναι η ζωή μου» δηλώνει η ίδια. Ενοχλείται από τυχόν περίεργες συμπεριφορές ανθρώπων μέσα από το κοινό της;

Η ίδια απαντά χωρίς περιστροφές. «Στη σκηνή δεν είμαι καθόλου για την πάρτη μου» λέει η τραγουδίστρια στο ΒΗΜagazino και συνεχίζει: «Είμαι αποκλειστικά για τους άλλους. Γι' αυτό και νευριάζω φρικτά όταν δεν θέλουν οι θεατές να γίνουμε ένα και τότε τους λέω "παιδιά, για να συγκεντρωθούμε, τι ήρθατε, ρε; Κάθομαι εδώ και ουρλιάζω τόση ώρα και δεν καταλαβαίνετε τίποτα;". Και μετά γελάνε και το θέμα λύνεται. Θέλω αληθινή σχέση με τον κόσμο. Κάποιες φορές παρατηρώ ότι έχουν έρθει άνθρωποι που δεν αξίζουν τον κόπο. Θα μου πεις, πώς το καταλαβαίνεις; Ε, το ένστικτο που λέγαμε. Αλλιώς κινείται μέσα στον χώρο κάποιος που ξέρει τι ήρθε να ακούσει και αλλιώς είναι μια παρέα που απλώς κέρδισε την πρόσκληση και σε έχει γραμμένο. Με αυτή την παρέα δεν θα ασχοληθώ καθόλου. Θα αδιαφορήσω όπως αδιαφορούν και αυτοί για μένα».

Αλλαγές δεν ήρθαν μόνο στην καλλιτεχνική της πορεία αλλά και στην προσωπική της ζωή και στην εμφάνισή της. Η ίδια προσπαθεί να κρατά τις σχέσεις της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και η εμφάνισή της έχει δει θεαματική αλλαγή, με την ίδια να αποκαλύπτει ότι το μυστικό ήταν το πρόγραμμα διατροφής της.

Σε συνέντευξή της στο BHMagazino και την Αστερόπη Λαζαρίδου είχε δηλώσει: «Πολλές φορές στη ζωή μου έχασα τη μέση. Αλλά νομίζω ότι με τα χρόνια έχω απαλύνει αυτές τις τάσεις φυγής. Και είναι μεγάλο κλειδί να μην ξεχνάς πού είναι το σπίτι σου. Γιατί, όταν έχεις σπίτι, αυτή η ασφάλεια σε βοηθάει να ζεις τη στιγμή χωρίς να φοβάσαι, τη ζεις τη στιγμή με μια άλλη δυναμική. Μπορεί και πάλι να ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος, όμως το βιώνεις αλλιώς, γιατί νιώθεις ότι, και να φας τα μούτρα σου, έχεις κάπου να γυρίσεις, ένα δικό σου σεντόνι να σκεπαστείς ώσπου να περάσει και αυτή η δύσκολη φάση».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR