counter

"Μου είχαν αποκλείσει ότι θα κάνω παιδί. Είχα 30% πιθανότητες να ζήσει"

"Μου είχαν αποκλείσει ότι θα κάνω παιδί. Είχα 30% πιθανότητες να ζήσει"
"Μου είχαν αποκλείσει ότι θα κάνω παιδί. Είχα 30% πιθανότητες να ζήσει"

Μαριάντα Πιερίδη

Η Μαριάντα Πιερίδη είναι έγκυος και σε 4 μήνες θα κρατάει στην αγκαλιά της το μωρό της. Όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της στον Γιάννη Βίτσα, οι γιατροί της είχαν αποκλείσει την πιθανότητα να γίνει μητέρα, ενώ της έδιναν μόνο ένα 30% πιθανότητες να επιβιώσει το μωρό.

Πώς έμαθε η Μαριάντα Πιερίδη ότι είναι έγκυος;

"Το έμαθα τυχαία ότι είμαι έγκυος. Πήγα στο γιατρό μου εξαιτίας ενός γυναικολογικού προβλήματος που αντιμετώπιζα και καθιστούσε αδύνατη οποιαδήποτε πιθανότητα εγκυμοσύνης. Στην τρίτη επίσκεψη πληροφορήθηκα ότι κυοφορούσα το μωρό. Αρχικά σοκαρίστηκα.

Χάρηκα πάρα πολύ, όμως ο γιατρός μου τόνισε ότι δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες να μείνει στη ζωή. Λόγω της φύσης του προβλήματός μου, ήταν αδύνατον να μείνω έγκυος και σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα κατάφερνα να κρατήσω το μωρό. Οι πιθανότητες να επιβιώσει το έμβρυο ήταν μόλις 30%. Παρ’ όλ’ αυτά, στο τέλος του τέταρτου μήνα μας ανακοίνωσε ότι μπορούμε πλέον να χαρούμε γιατί το μωράκι μας είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο. Μεγαλώνει φυσιολογικά, δεν του λείπει τίποτα και όλα προχωρούν κανονικά, όπως σε μία οποιαδήποτε εγκυμοσύνη".

Πώς ένιωσε η Μαριάντα Πιερίδη όταν την ενημέρωσαν ότι τελικά θα κρατήσει το μωρό

"Σάστισα. Όταν ο γιατρός μου είπε "Είσαι έγκυος", τον ρώτησα "μήπως είναι ένας ακόμα όγκος"; Το πρόβλημα που αντιμετώπιζα ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Πριν προκύψει η εγκυμοσύνη περίμενα να ολοκληρωθούν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις για να κάνω κάποιο χειρουργείο.

Ζω ένα θαύμα. Το αγοράκι μου θα γεννηθεί στα τέλη Μαρτίου.

Είχα μάθει μόλις τον προηγούμενο Απρίλιο, έπειτα από ένα ατύχημα που είχα, ότι δεν θα κάνω παιδιά. Ο γιατρός μου είχε πει: "είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσεις παιδί". Τότε αφέθηκα. Είπα "θα σταματήσω να το επιδιώκω και να το σκέφτομαι". Ήταν μαχαίρι στην καρδιά. Είναι τραγικό για μια γυναίκα να της ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μητέρα. Θα προτιμούσα να μην μου το έλεγαν καθόλου. Από την άλλη όμως όταν συνέβη ηρέμησα. Είπα “παραδίδω τα όπλα. Ήταν γραφτό να μην συμβεί.

Οι πρώτοι 3 μήνες ήταν τραγικοί. Σχεδόν μέρα παρά μέρα, ήμουν στο νοσοκομείο με πολλά προβλήματα, αλλά ευτυχώς τίποτα δεν έκανε ζημιά στο μωρό".

Η Μαριάντα Πιερίδη διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της και στα τέλη Μαρτίου θα φέρει στον κόσμο το αγοράκι της.

ΠΗΓΗ: ΕΓΩ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR