counter

Μιχάλης Ασλάνης: Πέθανε ο άνθρωπος που λάτρευε όλη η σόουμπιζ

Μιχάλης Ασλάνης: Πέθανε ο άνθρωπος που λάτρευε όλη η σόουμπιζ
Μιχάλης Ασλάνης: Πέθανε ο άνθρωπος που λάτρευε όλη η σόουμπιζ

Μιχάλης Ασλάνης

Σαν βόμβα έσκασε η τραγική είδηση του θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη η οποία έχει συγκλονίσει τους ανθρώπους που τον γνώριζαν προσωπικά και είχαν συνεργαστεί μαζί του, αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο, μιας και ήταν ένας εξαιρετικά συμπαθής και γλυκός άνθρωπος.

Ο Μιχάλης Ασλάνης με καταγωγή από την Μικρά Ασία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Έφυγε από εκεί για την Αθήνα σε μικρή ηλικία για να ακολουθήσει το όνειρο του. Αποφοίτησε από την σχολή ΒΑΚΑΛΟ, σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης με σπουδαίους καθηγητές τους ζωγράφους Τέτση, Μοσχίδη, Γούναρη, Πρέκα, Βακαλό.

Συγχρόνως το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα ως σχεδιαστής ρούχων. Οι δημιουργίες του "έντυσαν" όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του. Έκτοτε η δουλειά του είχε παρουσιαστεί σε ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στη Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά και συνεργάστηκε με διάσημα μοντέλα. Ο Μιχάλης Ασλάνης ανέδειξε και βοήθησε πάρα πολλές από τις γνωστές σε όλους μας καλλονές της ελληνικής showbiz.

Σχεδίασε ακόμη και  τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον γλυκό αυτό άνθρωπο.

Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του.

 Είχε τη φήμη του εθνικού μας σχεδιαστή ο οποίος αγαπήθηκε ιδιαίτερα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR