counter

Miss Ellen Life Kεφάλαιο 54: Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο κατάλληλος μήνας για αλλαγές

Miss Ellen Life Kεφάλαιο 54: Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο κατάλληλος μήνας για αλλαγές
Miss Ellen Life Kεφάλαιο 54: Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο κατάλληλος μήνας για αλλαγές

 Ελένη Τσολάκη

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αγαπημένη μου είμαι σίγουρη πως και εσύ είσαι στην ίδια κατάσταση μ εμένα. Αν σε πιάνει και εσένα αυτή η κατά τα άλλα όμορφη μανία για ανανέωση, για αλλαγή, αν ο Σεπτέμβρης είναι ο δεύτερος μήνας μετά το Δεκέμβρη που αισθάνεσαι και εσύ επιτακτική την ανάγκη για καινούρια πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις ακόμα πιο ωραία και θα σου φτιάξουν τη διάθεση, τότε είσαι ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρεται αυτό το post.

Για μένα αυτός ο μήνας- ίσως γιατί τον έχω συνδέσει μέσα μου με την αρχή της επαγγελματικής μου σεζόν- είναι η καλύτερη αφορμή για να βάλω νέους στόχους, να αλλάξω ό,τι με χαλάει, να διορθώσω ότι έχω κάνει λάθος. Και αυτή η ανάγκη ανανέωσης αφορά όλα τα επίπεδα. Ξεκινάει μ΄ένα περίεργο τρόπο απο μέσα για να καταλήξει στο έξω.Π ολλές φορές πέφτουμε στη παγίδα να πιστέψουμε πως αν αλλάξουμε κάτι στην εξωτερική μας εμφάνιση, ή ακόμα και αν χάσουμε μερικά κιλά- συνήθως αυτά που κληρονομήσαμε στις διακοπές-αυτόματα θα αισθανθούμε καλύτερα. Σε διαβεβαιώ αγαπημένη μου φίλη πως αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα που οδηγεί με στατιστική ακρίβεια στο κενό.

Προσωπικά είμαι άνθρωπος της ασφάλειας και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι πολλές φορές να πάρουμε την απόφαση ν΄άλλάξουμε κάτι που δεν μας αρέσει στη ζωή μας .Γιατί το δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση.

Και η απόφαση μπορεί να είναι της στιγμής, παρ΄όλα αυτά να είναι καταλυτική. Έτσι είμαι εγώ. Αρκεί μια συμπεριφορά, ένα ψέμα, μια εικόνα, μια σκέψη την κατάλληλη στιγμή για να καταλάβω πως είναι ο καιρός να πάρω την απόφαση.Γ ιατί αυτή η απόφαση αφορά το σήμερα αλλά ουσιαστικά καθορίζει το αύριο.

Ποτέ δεν είναι αργά για να βάλεις στόχους που αφορούν την κάθε μέρα ξεχωριστά. Ένας αποτελεσματικός τρόπος αν δεν είσαι απο τους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν καινοτόμες αλλαγές είναι να ξεκινήσεις με μικρόυς στόχους που αφορούν τη καθημερινότητα σου. Το πως ξυπνάς το πρωί, μια συνήθεια που μπορεί να σου χαλάει χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι τη μέρα.Ψάξε να βρεις τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί. Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να βγεις απο το σπίτι και να αισθάνεσαι ότι μπορείς να κατακτήσεις το κόσμο.Είναι ένας άνθρωπος, κράτησε τον, είναι μια μουσική στο ραδιόφωνο, άκουσε την, είναι να ένα πρωινό ντους, απόλαυσε το.

Αν εντοπίσεις σιγά σιγά ποια είναι εκείνα τα πράγματα μέσα στην ημέρα που πραγματικά σου κλέβουν το χαμόγελο απο τα χείλη τότε θα μπορέσεις να τα αποφύγεις και να τα αλλάξεις.

Βρες χρόνο για σένα.Κάνε μια βόλτα στη πόλη σου, πιες ένα καφέ μ΄έναν φίλο (κατά προτίμηση πραγματικό), ξεκίνα μια δραστηριότητα.Δες την αγαπημένη σου ταινία, μαγείρεψε για φίλους, αγάπα τους ανθρώπους που αξίζουν την αγάπη σου.

Βάλε στοχους.Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να τους υλοποιήσεις.Με τις καλοκαιρινές αναμνήσεις που ακόμα είναι ζωντανές στο μυαλό σου, μπορείς να βρεις τη δύναμη να αλλάξεις ότι δεν σάρέσει.

Μην το αφήνεις για αύριο. Κάθε μέρα που περνάει δεν είναι παρά μια μέρα που δεν γυρίζει ποτέ πίσω.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR