counter

Miss Ellen Life Κεφάλαιο 53: Η πιο ωραία στιγμή είναι αυτή

Miss Ellen Life Κεφάλαιο 53: Η πιο ωραία στιγμή είναι αυτή
Miss Ellen Life Κεφάλαιο 53: Η πιο ωραία στιγμή είναι αυτή

Ομολογουμένως για πολλούς από εμάς ήταν ένα καλοκαιράκι που δεν ήταν και το πιο ευχάριστο του κόσμου. Λίγο οι πολιτικές εξελίξεις που μας επηρεάζουν όλους, λίγο ο Ερμής που είναι μάλλον ανάδρομος τα τελευταία πολλά χρόνια, πέρασε ένα καλοκαιράκι που δεν θα το έλεγα και ονειρεμένο.

Το δικό μου φετινό καλοκαίρι ήταν περισσότερο διδακτικό θα έλεγα. Φέτος, είχα τη τύχη να γνωρίσω πολλά καινούρια μέρη, καινούριους ανθρώπους με άλλες προσωπικές ιστορίες, με άλλες εικόνες και μεγαλωμένους σε κόσμους που για εμένα ήταν άγνωστοι. Πάντα λάτρευα να ακούω προσωπικές ιστορίες, να μπαίνω στο μυαλό του άλλου σαν να βλέπω ένα επεισόδιο από κάποια άλλη ζωή. Πιστεύω δε, πως οι αληθινές ιστορίες από ωραίους ανθρώπους είναι το καλύτερο σχολείο..

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα βλέπεις την ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο. Αναρωτήθηκα  πως είναι δυνατόν αυτή η χώρα που κρύβει τόσο πλούτο και ομορφιά να περνάει τόσο δύσκολες στιγμές και να μην μπορεί όλος ο κόσμος να γευτεί όλη αυτή την αρχοντική ομορφιά. Αναρωτήθηκα πως όλοι μας δεν έχουμε εξερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή τόπους όμορφους, παραλίες μαγευτικές και τοπία που το μυαλό σου δεν μπορεί να συλλάβει. Εκεί, σ’αυτούς τους τόπους γνωρίζεις τους πιο ιδιαίτερους και ξεχωριστούς ανθρώπους που πολεμάνε για τη ζωή και τα όνειρα τους πολλές φορές με αντίπαλο τις πολλές δυσκολίες της καθημερινότητας. Άνθρωποι που δεν ζουν σε κοσμικά μέρη, δεν πληρώνουν τη ξαπλώστρα 30 ευρώ, δεν κάνουν βόλτες στα σοκάκια με μόνο μέλημα τους μια φωτογραφία. Αυτοί οι άνθρωποι μου έδωσαν το καλύτερο μάθημα για τη νέα χρονιά. Αγνά, αληθινά με πολύ αγάπη και χωρίς μάλλον να καταλαβαίνουν εκείνη τη στιγμή πως εγώ κοντά τους νιώθω καλύτερος άνθρωπος.

Έζησα μαγικά απογεύματα σε μικρά ταβερνάκια που το κύμα σκάει στα πόδια σου, ακούς τους ήχους της φύσης, αφήνεις το μυαλό σου να ταξιδέψει.Έφαγα τα πιο φρέσκα και ωραία ψάρια της ζωής μου, είδα μέρη που δεν είχα δει ποτέ, χόρεψα με τη ψυχή μου, γέλασα μέχρι τέλους.Θύμωσα με τον εαυτό μου που τόσα χρόνια η Μύκονος ήταν ο σταθερός καλοκαιρινός προορισμός μου (δεν έχω κάτι με το νησί ούτε με τους ανθρώπους που το επιλέγουν για τις διακοπές τους).Και αυτό γιατί στερούσα από τον εαυτό μου όλη αυτή την ασύλληπτη ομορφιά.

Έτσι λοιπόν η αρχή της φετινής τηλεοπτικής σεζόν με βρίσκει αλλαγμένη σε πολλά επίπεδα και κυρίως μέσα μου. Γιατί η αλλαγή  πάντα ξεκινάει από μέσα μας και εγώ νιώθω αυτή την αλλαγή και αυτό οφείλεται σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι η πραγματικοί ήρωες της ζωής. Γιατί το βασικό είναι να νιώθουμε μέσα μας καλά για να φτιάξουμε το έξω μας .Αυτό είναι το κίνητρο το δικό μου.

Συναντώ φέτος τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, την οικογένεια μου και απολαμβάνω την κάθε στιγμή και αυτό είναι το στοίχημα μου και ο στόχος μου. Κάθε στιγμή να την κάνεις μοναδική. Να την απολαμβάνεις και να δίνεις σε κάθε τι που συμβαίνει γύρω σου τη σημασία που του αξίζει.

Βάλε κ εσύ αυτό το στόχο για να δεις πόσο πραγματικά και όμορφα θ'αλλάξει η ζωή σου.Είναι το πιο δύσκολο αλλά το πιο σημαντικό στοίχημα της ζωής σου.

ΥΓ. Το post είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους που πέρασα μαζί τους το καλοκαίρι. Στις ιστορίες που άκουσα, στα βλέμματα που συνάντησα στις αλήθειες που έμαθα.

Σας ευχαριστώ μέσα απ’τη καρδιά μου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR