counter

Miss Elen Life Κεφάλαιο 45: Άγιος Bαλεντίνος… αυτός ο άγνωστος

Miss Elen Life Κεφάλαιο 45: Άγιος Bαλεντίνος… αυτός ο άγνωστος
Miss Elen Life Κεφάλαιο 45: Άγιος Bαλεντίνος… αυτός ο άγνωστος

Ελένη Τσολάκη

Είναι αλήθεια εγώ και ο Άγιος Βαλεντίνος είμαστε δυο ξένοι. Δεν γνωριστήκαμε ποτέ, δεν επιδίωξε κανένας από τους δυο να έρθουμε ποτέ σε επαφή. Μάλλον για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής θα μπορούσαμε να είχαμε γνωριστεί πριν πολλά χρόνια τότε που ακόμα στην εφηβεία κάθε που πλησίαζε τέτοια μέρα έτρεχα και εγώ σε κάτι όμορφα κόκκινα μαγαζάκια της Θεσσαλονίκης για να προμηθευτούν οι κολλητές μου δώρα για τους αγαπημένους τους.

Ποτέ δεν μπήκα στο πειρασμό, ποτέ δεν αγόρασα ούτε ένα από αυτά τα αγαπημένα και ερωτευμένα λούτρινα αρκουδάκια. Κάθε χρόνο τις 13 Φλεβάρη μ΄ έπιανε ομολογώ μια αντίδραση για αυτή τη γιορτή που κρατάει μέχρι και σήμερα, με τη μόνη διαφορά  ότι πια δεν ασχολούμαι καν.

Απλά τώρα ξέρω το γιατί.

Είναι μάλλον που δεν μπορώ να δεχτώ πως τέτοια μέρα του χρόνου πρέπει να είμαι αναγκαστικά ερωτευμένη, αναγκαστικά να δείξω την αγάπη μου μ΄ ένα δώρο, αναγκαστικά να το αποδεχτώ ότι όλο αυτό που βλέπω είναι η πραγματικότητα. Γιατί συγνώμη αλλά κορίτσια μου δεν μπορώ εύκολα να δεχτώ πως εκείνη την ημέρα όλα αυτά τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια που βλέπω έξω υπάρχουν και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου γύρω μου. Και αν υπάρχουν που είναι και εγώ δεν τα βλέπω…

Γιατί πρέπει εκείνη την ημέρα να πας κάπου για φαγητό με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου, να τις πιάνεις τρυφερά το χέρι, να την κοιτάς μέσα στα μάτια και να της κάνεις εξομολογήσεις αιώνιας αγάπης… Και να είναι όλα αυτά αλήθεια ας μου εξηγήσει επιτέλους κάποιος γιατί οι άνθρωποι περιμένουμε εκείνη την ημέρα του χρόνου για να τα κάνουμε όλα αυτά και δεν τα κάνουμε τις 364 υπόλοιπες.

Δεν μπορώ να δεχτώ λοιπόν πως έχουμε μπει στο τριπάκι που μας έβαλαν όσοι μόνο να κερδίσουν έχουν από εκείνη την ημέρα και εμείς το αποδεχόμαστε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στον άνθρωπο που αγαπάς δεν μπορείς να δείχνεις καθημερινά την αγάπη σου, να ζεις μαζί του όμορφα κάθε στιγμή και να περιμένεις εκείνη την ημέρα σαν μια πράξη απόδειξης για τους φίλους σου στα social media.

Είναι δικαίωμα του καθενός να αντιλαμβάνεται εκείνη την ημέρα όπως θέλει. Δεν ανήκω στη κατηγορία των ανθρώπων που σνομπάρουν κάτι και προσπαθούν να αλλάξουν άποψη στους γύρω τους. Απλά επειδή σε λίγες ώρες μπροστά από τα μάτια μου θα περάσουν όλα τα τρελά ερωτευμένα ζευγάρια του πλανήτη, θα κάνω μια ευχή.

Μακάρι αυτός ο έρωτας που θα κατακλύσει τις εικόνες μας αύριο να είναι παρών στη ζωή μας καθημερινά. Μακάρι μέσα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που πολλές φορές ξεχνάμε τα ουσιαστικά και τα αληθινά να ψάχνουμε να βρούμε το κίνητρο που θα μας κάνει κάθε μέρα να είμαστε ερωτευμένοι και να έχουμε την ανάγκη να το δείξουμε στον άνθρωπο μας. Μακάρι να υπάρχει στη ζωή μας αληθινή αγάπη που θα μας κάνει να θέλουμε κάθε μέρα να το φωνάξουμε και να το γιορτάσουμε.

Γιατί για μένα ο έρωτας κρύβεται μέσα μας, είναι κάτι δικό μας, ολοδικό μας και δεν χρειάζεται συμβάσεις για να εκφραστεί.

Να περάσετε τέλεια. Φιλάκια πολλά!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR