counter

Miss Elen Life Κεφάλαιο 44: Πώς αγοράζετε στις εκπτώσεις;

Miss Elen Life Κεφάλαιο 44: Πώς αγοράζετε στις εκπτώσεις;
Miss Elen Life Κεφάλαιο 44: Πώς αγοράζετε στις εκπτώσεις;

Ελένη Τσολάκη

Πολλά χρόνια τώρα διαβάζω και εγώ σαν γνήσια γυναίκα, τι προτείνουν στα περιοδικά και στα blogs για τις αγορές που αξίζει να κάνουμε στις εκπτώσεις. Έχουν μπει στο μυαλό μου διάφορα tips που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο μυαλό της όταν διαθέτει ακόμα και ένα μικρό κομμάτι του μηνιαίου προϋπολογισμού της για την αγαπημένη της συνήθεια.

Η αλήθεια είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια και επειδή διανύουμε όλοι πολύ δύσκολους καιρούς ακόμα και τα 10 ευρώ που θα δώσουμε για να κάνουμε μια αγορά θέλουμε να πιάσουνε τόπο. Παρ’ όλο λοιπόν που λίγο ή περισσότερο οι πιο πολλές είμαστε υποψιασμένες γι’ αυτό πέφτουμε στην ίδια παγίδα και κάνουμε τα ίδια λάθη. Κάθε φορά κάνουμε μια αγορά για την οποία μετανιώνουμε, ή ακόμα χειρότερα η θέση που κατέχει στη ντουλάπα μας είναι μόνιμη. Πόσες φορές δεν έχεις πέσει και εσύ αγαπημένη μου φίλη στην ίδια παγίδα.

Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας όσα μου έμαθε η εμπειρία μου τόσα χρόνια στις λάθος αγορές την περίοδο των εκπτώσεων.

 1. Πριν πας για ψώνια εστίασε ακριβώς σε αυτά τα κομμάτια που λείπουν από τη ντουλάπα σου.

όλες λίγο ή πολύ μπορούμε να παρασυρθούμε από μια προσφορά. Τις περισσότερες φορές επενδύεις σε κομμάτια που δεν τα χρειάζεσαι και αν δεν έβλεπες την ελκυστική τιμή τους ίσως να μην αγόραζες ποτέ. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος. Κάνε μια λίστα των κομματιών ου θα ήθελες να αποκτήσεις και επικεντρώσου μόνο σε αυτά. Οι περισσότερες ξοδεύουμε τα χρήματα που διαθέτουμε σε κομμάτια που δεν χρειαζόμαστε και μετά δεν μένει τίποτα για αυτά που θέλουμε.

 2. Μην ψωνίζεις με κριτήριο να βάλεις τα ρούχα όταν αδυνατίσεις.

Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες. Βλέπεις κάτι που έχει μια πολύ ωραία τιμή και σπεύδεις να το κάνεις δικό σου ακόμα και αν δεν είναι στο νούμερο σου. Την στιγμή που η φίλη σου αλλά και η φωνή της συνείδησης σου προσπαθούν να σου χτυπήσουν ένα απλά καμπανάκι, για παράδειγμα ότι δεν είναι στο νούμερο σου, εσύ αγνοείς και τις δύο και προχωράς στην αγορά. Λάθος, λάθος, λάθος. Αγόρασε μόνο τα ρούχα στα οποία χωράς εκείνη τη στιγμή για το μετά έχει ο Θεός.

 3. Κάνε μια μικρή έρευνα πρώτα.

Το τελευταίο καιρό είναι μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες όταν έχω ελεύθερο χρόνο να επισκέπτομαι τα sites των εταιρειών και να κάνω τη δική μου έρευνα αγοράς. Έτσι αρχικά μπορείς να εξασφαλίσεις πως η έκπτωση είναι όντως καλή και συμφέρει και ακόμη πιο πονηρά ότι όντως υπάρχει έκπτωση. Οφείλουμε να είμαστε πονηρεμένες ειδικά τώρα που δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

 4. Μην παίρνεις ποτέ όλα τα χρήματα σου όταν πηγαίνεις για ψώνια.

Έρχεται εκείνη η πολυπόθητη μέρα που ο μισθός έχει μπει στη τράπεζα -σε καταλαβαίνω το περιμένεις πως και πως-και είσαι έτοιμη να κάνεις την εξόρμηση σου στο μαγικό κόσμο του shopping. Η δική μου συμβουλή είναι να μην πας για ψώνια με όλο το μηνιαίο προϋπολογισμό αλλά να αφήσεις κάποια χρήματα σπίτι ώστε να αγοράσεις αυτά που όντως σου αρέσουν και θεωρείς απαραίτητα. Και επειδή ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, καλύτερα να μην αγοράσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι παρά να το μετανιώσεις. Έτσι κ αλλιώς και αύριο μέρα είναι αν αλλάξεις γνώμη ξέρεις που θα το βρεις.

 5. Επένδυσε σε κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις με την κανονική του τιμή.

Υπάρχουν όντως πολύ καλές και συμφέρουσες εκπτώσεις. Ψάξε το κομμάτι που με την κανονική του τιμή θα ήταν ακόμα ένα όνειρο, κόψε από κάτι που δεν χρειάζεσαι απαραίτητα και κάντο δικό σου. Πίστεψε με αξίζει περισσότερο από ακόμα ένα ίδιο τζίν, ένα ακόμα ένα μακό μπλουζάκι. Ένα ιδιαίτερο και ωραίο κομμάτι πάντα κάνει τη διαφορά στο στυλ μας.

 Ελπίζω πως αν την επόμενη φορά που θα πας στο ταμείο, λάβεις υπόψιν σου κάτι από όλα αυτά σίγουρα θα εξοικονομήσεις πολύτιμο χρήμα αλλά θα αποκτήσεις και αυτό που θέλεις.

 Σας φιλώ πολύ!

ΥΓ. Και επειδή η περίοδος των εκπτώσεων διαρκεί 1,5 μήνα αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι καθημερινά στα μαγαζιά.

Σε καταλαβαίνω αλλά πρέπει να βάλουμε και ένα μέτρο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR