counter

Miss Elen Life Κεφάλαιο 30: Η αλλαγή στα μαλλιά μου

Miss Elen Life Κεφάλαιο 30: Η αλλαγή στα μαλλιά μου
Miss Elen Life Κεφάλαιο 30: Η αλλαγή στα μαλλιά μου

Ελένη Τσολάκη

Ο λαός λέει ότι οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή σηματοδοτούνται από αλλαγές στα μαλλιά, τουλάχιστον για το γυναικείο πληθυσμό. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες τις περισσότερες φορές βρίσκουμε μια επίσκεψη στο κομμωτήριο σαν ένα πολύ καλό τρόπο να ξεσπάσουμε και να νιώσουμε αυτό που λέμε αλλαγή.

Εγώ λοιπόν πήρα την απόφαση να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα, χωρίς βέβαια στη ζωή μου να υπάρχουν αυτοί οι λόγοι που θα με έκαναν να ξεσπάσω σε κάτι και ειδικότερα όταν αυτό το κάτι είναι τα μαλλιά μου. Ας το παραδεχτούμε φίλες μου τα μαλλιά για όλες μας είναι κάτι τόσο σημαντικό όπως ήταν και για τον Σαμσόν. Είναι σαν να κρύβεται εκεί μέσα όλη η δύναμη της γοητείας μας. Μόλις χωρίσεις, μόλις χάσεις για κάποιο λόγο τη δουλειά σου, μόλις δεν είσαι στα πολύ καλά σου ψυχολογικά, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σκεφτείς είναι να επισκεφτείς τον κομμωτή σου, που τις περισσότερες φορές λειτουργεί και ως ψυχοθεραπευτής.

Έτσι είμαι κει εγώ. Από μικρή θυμάμαι τη γιαγιά μου να μου λέει πως δεν πρέπει ποτέ να κόψω εκείνα τα μακριά μαύρα μου μαλλιά. Και εγώ το έκανα. Πίστευα από πάντα πως είναι σαν ένα όμορφο δικό μου φυλαχτό. Μεγαλώνοντας ξέχασα μάλλον τη συμβουλή της γιαγιάς μου και τα αποτελέσματα τα πληρώνω μέχρι σήμερα αφού ποτέ δεν κατάφερα να επιστρέψω σε εκείνα τα φυσικά όμορφα και υγιή μαλλιά μου.

Θα μου πεις γιατί αφιερώνω τόσες γραμμές, ουσιαστικά για τρίχες.

Θα σου απαντήσω πως για μένα όλο αυτό το θέμα είναι σαν μια μικρή επιστροφή στο παρελθόν και στα παιδικά μου χρόνια. Τότε που δεν σε ενδιέφερε τι είναι στη μόδα, τι φοράν οι stars του Ηollywood, ή ποιες είναι οι νέες καυτές τάσεις στα χρώματα.

Το μόνο που σε ενδιέφερε είναι αυτό που εσένα σου αρέσει και άρα αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.

Πόσο αναπολώ εκείνο το συναίσθημα…

Κάπως έτσι πήρα και εγώ τη «μεγάλη» απόφαση να απαρνηθώ το ξανθό μου χρώμα και να επιστρέψω σε αυτό που μου έδωσε η φύση που πάντα ξέρει καλύτερα.

Μην περιμένετε λοιπόν να συμβούν κοσμοϊστορικές αλλαγές στη ζωή σας για να πάρετε την απόφαση της αλλαγής και αναφέρομαι σε όλα τα επίπεδα .Ακόμα και στο κόστος που θα χρειαστεί να πληρώσεις γι΄ αυτήν και δεν αναφέρομαι στις «τρίχες».

Γιατί για οτιδήποτε δεν μας αρέσει και δεν μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια και σιγουριά πάντα υπάρχει ο τρόπος να αλλάξει, αρκεί να μπορέσουμε να το δούμε και να το αναγνωρίσουμε.

Μια καλή αρχή ίσως να είναι και το κομμωτήριο.

Απ’ όπου μπορεί ο καθένας...

Υγ1.Και ποιος ξέρει ίσως ακόμα και η δύναμη του Σαμσόν  που κρυβόταν στα μαλλιά του , να έβγαινε από τη σιγουριά που ένιωθε για τον εαυτό του!

Υγ2.Πολλά πολλά ευχαριστώ στην αγαπημένη μου κυρία Μοσχούλα, που είναι απλά καταπληκτική και στα κομμωτήρια Gala στο Αιγάλεω.

Φιλάκια!!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR