counter

Μιρέλα Πάχου: "H σχέση μου με το χρόνο είναι κάπως προβληματική..."

Μιρέλα Πάχου: "H σχέση μου με το χρόνο είναι κάπως προβληματική..."
Μιρέλα Πάχου: "H σχέση μου με το χρόνο είναι κάπως προβληματική..."

Η Μιρέλα Πάχου ήταν μια από τις τραγουδίστριες που συμμετείχαν στην μουσική παράσταση «Γιατί το τραγούδι» στο θέατρο Παλλάς. Λίγο μετά την sold out βραδιά μιλάει στο FTHIS.gr για τη συμμετοχή της, για την πρεμιέρα της, στις 30 Νοεμβρίου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στο πλευρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Νίκου Πορτοκάλογλου, αλλά και για τη νεοσύστατη χορωδία της Note Allegre.

Από τις 30 Νοεμβρίου θα εμφανίζεσαι στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στο πλευρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Νίκου Πορτοκάλογλου. Ανυπομονείς;

Και ανυπομονώ και νιώθω ολοένα και μεγαλύτερο ενθουσιασμό όσο πλησιάζει η μέρα της πρεμιέρας. Είναι μία παράσταση ξεχωριστή και είμαι πολύ χαρούμενη για τη συμμετοχή μου. Δύο σπουδαίοι και πολύ αγαπημένοι τραγουδοποιοί συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή και ψάχνουν την απάντηση σ’ ένα ερώτημα που αφορά τους πάντες -παλιούς και νεότερους- και που εξακολουθεί να μένει ανοιχτό. Μετράμε αντίστροφα λοιπόν για να ανακαλύψουμε «Τι έχει μείνει απ’τη φωτιά» στην ταραγμένη εποχή μας.

Ποιο τραγούδι τους έχεις ζηλέψει και θα ήθελες να το έχεις πει;

Ζηλεύω δεκάδες τραγούδια τους και σίγουρα θα ήθελα να είχα γράψει ή τραγουδήσει πολλά απ’ αυτά. Από την άλλη μεριά νιώθω ευγνώμων που τα τραγούδια αυτά υπάρχουν. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια, σίγουρα όμως ανάμεσα στα πιο αγαπημένα μου είναι ο «Αλλιώτικος νόμος» σε μουσική του Λαυρέντη και το «Τι σε νοιάζει εσένα» σε στίχους και μουσική του Νίκου.

Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα περάσατε μαζί κι ένα ολόκληρο συναυλιακό καλοκαίρι. Τι κρατάς από αυτά τα Live;

Η καλοκαιρινή περιοδεία μου άφησε ένα τεράστιο χαμόγελο, πολλά ερεθίσματα και αξέχαστες συναυλιακές εμπειρίες. Μου έδωσε επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσω καλύτερα και να εκτιμήσω ακόμα περισσότερο τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τόσο σαν τραγουδοποιό και ερμηνευτή, όσο και σαν άνθρωπο, -έναν άνθρωπο ιδιαίτερα ευφυή, δοτικό και γενναιόδωρο, ειλικρινή και πάντα δημιουργικό!

Το ακορντεόν σου είναι το σήμα κατατεθέν σου. Σου αρέσει περισσότερο να τραγουδάς ή να παίζεις μουσική;

Αγαπώ πολύ το ακορντεόν μου αλλά και το πιάνο, με το οποίο έχω πιο μακροχρόνια σχέση, αφού το ξεκίνησα από τα πέντε μου. Μου αρέσει να τραγουδώ και ταυτόχρονα να παίζω μουσική, στην πραγματικότητα όμως τη μεγαλύτερη πληρότητα την αισθάνομαι όταν γράφω τραγούδια!

Παράλληλα έχεις την καλλιτεχνική επιμέλεια μιας δικής σου χορωδίας. Πώς προέκυψε αυτό;

Ήταν μία σκέψη που αρχικά γεννήθηκε στη διάρκεια των σπουδών μου στο Ωδείο με αφορμή το μάθημα της χορωδίας, αλλά πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι την υλοποίησή της. Λίγο πριν το καλοκαίρι και σε μία περίοδο της ζωής μου όπου πραγματικά δεν είχα ούτε λεπτό ελεύθερο, απλά ένιωσα ότι ήρθε η στιγμή να το επιχειρήσω! Σήμερα λειτουργούν δύο  τμήματα της χορωδίας “Note Allegre” (παιδικό-νεανικό και ενηλίκων) στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και είναι τόση η χαρά, ο ενθουσιασμός, η επικοινωνία και η έκφραση συναισθημάτων που βιώνουμε τραγουδώντας αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια, που ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για να περιγράψω την όλη εμπειρία! Έχουμε και την πρώτη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Ιανό την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 17:00, με εκλεκτές συμμετοχές: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Πέννυ Μπαλτατζή, Σπύρο Γραμμένο, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Πέτρο Λαγούτη!

Συμμετείχες στην μουσική παράσταση «Γιατί το τραγούδι». Πώς είναι να συνυπάρχεις με τόσες γυναίκες;

Ήταν μία ξεχωριστή παράσταση, ένα μουσικό ταξίδι που με αφορμή μία συγκινητική ιστορία, ήρθε να αποκαλύψει πραγματικές ιστορίες πίσω από τραγούδια-σταθμούς της Ελληνικής δισκογραφίας. Βρίσκω συναρπαστική την ιδέα της συμμετοχής 24 γυναικών, τραγουδιστριών και ηθοποιών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, συνυπάρχοντας -λυτρωτικά θα έλεγα- στη σκηνή του Παλλάς. Αυτή η συλλογική γυναικεία ταυτότητα της οποίας είχα την τύχη και την τιμή να είμαι μέλος, πιστεύω αναδείχθηκε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο μέσα από τραγούδια που αφηγούνται την προσωπική τους ιστορία.

Πιστεύεις στη γυναικεία φιλία;

Θεωρώ μεγάλο προνόμιο να έχεις φίλους και φίλες που να βρίσκονται πλάι σου όταν νιώθεις πως όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται. Και βέβαια πιστεύω στη δύναμη και τη σημασία της γυναικείας φιλίας. Η γυναίκα-φίλη είναι αυτό που λέμε «αδελφή ψυχή» -, ένα κομμάτι που στην πορεία γίνεται αναπόσπαστο.

Όταν δεν δουλεύεις, πώς περνάς το χρόνο σου;

Γενικά η σχέση μου με το χρόνο είναι κάπως προβληματική, και με τον ελεύθερο χρόνο ακόμα περισσότερο! Τις ώρες που δεν έχω δουλειά συνήθως νιώθω ενοχικά, γιατί πάντα κάποια εκκρεμότητα έχω αφήσει στην άκρη. Το αποτέλεσμα είναι πως αυτές τις τόσο πολύτιμες ώρες δεν τις διαχειρίζομαι όπως πραγματικά θα ήθελα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να χαλαρώσω χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα!

Με τη μόδα τι σχέση έχεις;

Στον ελεύθερο χρόνο που λέγαμε (γέλια) παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας, αλλά πάντα τις προσαρμόζω στο στυλ που θεωρώ ότι μου ταιριάζει. Δε θα φορέσω ποτέ άβολα ρούχα ούτε ρούχα που δεν μπορώ να υποστηρίξω, δεν παρασύρομαι εύκολα σε αγορές, έχω όμως την Αχίλλειο πτέρνα μου: όταν ένα ζευγάρι ψηλές γόβες στη βιτρίνα μου κλείσει το μάτι συνωμοτικά θα τις αγοράσω, κι ας ξέρω ότι μπορεί ποτέ να μην τις φορέσω!

Πού ξοδεύεις περισσότερα λεφτά;

Δυστυχώς στους λογαριασμούς της κινητής τηλεφωνίας.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Από 30 Νοεμβρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα βρίσκομαι στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Παράλληλα θα κάνω προσωπικές παραστάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρο.  Επίσης την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη συναυλία της χορωδίας «Note Allegre» στον Ιανό με εκλεκτούς καλεσμένους. Σας περιμένω!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR