counter

Μιμή Ντενίση: Το συγκινητικό αντίο στον Φράνκο Τζεφιρέλι

Μιμή Ντενίση: Το συγκινητικό αντίο στον Φράνκο Τζεφιρέλι
Μιμή Ντενίση: Το συγκινητικό αντίο στον Φράνκο Τζεφιρέλι

Το Σάββατο 15 Ιουνίου «έφυγε» από τη ζωή ο Ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας Φράνκο Τζεφιρέλι σε ηλικία 96 ετών.

Φίλοι και συνεργάτες έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Ανάμεσά τους και η Μιμή Ντενίση, η οποία γνώριζε προσωπικά τον πασίγνωστο σκηνοθέτη.

Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook κάποιες κοινές τους φωτογραφίες, τις οποίες συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο:

 «Έφυγε κ ο Φράνκο!!! Ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του 20ου αιώνα κ σιγουρά ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης της όπερας. Με μυθικές επιτυχίες όπως την Τόσκα με την Κάλλας. Με συγκλονιστικές ταινίες σαν τον Ρωμαίο κ την Ιουλιέτα ,το Ημέρωμα της Στρίγγλας με Μπάρτον κ Τεηλορ κ βέβαια με τον αξέχαστο Ιησού από την Ναζαρέτ. Ιταλός μέχρι το κόκαλο ,κοσμοπολίτης, άρχοντας, με απίστευτη αισθητική καθώς ήταν ταυτόχρονα κ σπουδαίος σκηνογράφος κ άνθρωπος με έντονο ταπεραμέντο. σε λάτρευε η.. δεν σε αποδεχόταν καθόλου. Επίσης σπουδαίος σκηνοθέτης κ στο θέατρο. Από τις τελευταίες του ταινίες το Κάλλας για πάντα με τον κοινό μας φίλο Μάρτιν Σερμαν. Δική του ιδέα να κάνω την Θεοδώρα. Περάσαμε αξέχαστες μέρες στο υπέροχο σπίτι του στην Ρώμη. Ήταν πλημμυρισμένο φίλους σκυλάκια κ μουσική που ακουγόταν παντού. Σκηνοθετούσε μέχρι τα 90 του. Ιδιοφυΐα!!!! Καλό ταξίδι αγαπημένε μου Φράνκο. Αιώνιε έφηβε!! Η φιλία μας ήταν από τα ομορφότερα πράγματα στην ζωή μου!!! Έμαθα τόσα πολλά για την τέχνη αλλά κ για την ζωή.#francozefirelli #genius #legend»

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR