counter

Μίκης Θεοδωράκης: Το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατό του - Παρούσα η κόρη του, Μαργαρίτα

Μίκης Θεοδωράκης: Το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατό του - Παρούσα η κόρη του, Μαργαρίτα
Μίκης Θεοδωράκης: Το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατό του - Παρούσα η κόρη του, Μαργαρίτα

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε στην Κρήτη το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης επέλεξε ως τελευταία του κατοικία τον Γαλατά Χανίων.

Εκ μέρους της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη το «παρών» έδωσαν η κόρη του Μαργαρίτα και ο γιος του Γιώργος, με τις οικογένειες τους, ενώ εκεί ήταν και η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Παρόντες ήταν παράλληλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Διγαλάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης, η αντιδήμαρχος Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Αγοραστάκης κ.α

Την διοργάνωση της τελετής ανέλαβε ο δήμος Χανίων ο οποίος είχε γνωστοποιήσει ότι η οικία Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά θα είναι επισκέψιμη το Σαββατοκύριακο, από τις 10.00 έως τις 14:00 και είχε ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα.

Επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου ετοίμασε ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα στην πλατεία του Γαλατά με συνθέσεις του Μίκη.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις προετοιμασίες τις σημερινής αυτής μέρας. «Το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο δήμος ήταν να οργανώσει και να μεριμνήσει γι’ αυτή τη μέρα» δήλωσε.

Με την σειρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε και εκείνη δύο λόγια για το σημερινό γεγονός: «Ένας οικουμενικός Έλληνας, ένας άνθρωπος πατριώτης, αγωνιστής, επαναστάτης, ένας άνθρωπος μόνο έργα».

Πηγή: zarpanews.gr

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το zarpanews από το μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη:

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR