counter

Μίκης Θεοδωράκης: Ο αποχαιρετισμός πριν από το τελευταίο ταξίδι στον Γαλατά Χανίων

Μίκης Θεοδωράκης: Ο αποχαιρετισμός πριν από το τελευταίο ταξίδι στον Γαλατά Χανίων
Μίκης Θεοδωράκης: Ο αποχαιρετισμός πριν από το τελευταίο ταξίδι στον Γαλατά Χανίων

Για τρίτη ημέρα, πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών. 

Στο χώρο έφτασε από τις 10 το πρωί της Τετάρτης (8/9), πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνών, όπως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, η γενική διευθύντρια της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής, Λούκα Τ. Κατσέλη και πολλοί άλλοι.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το πλήθος, όταν στις 14:00 το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών.

Η τελετή αποχαιρετισμού είναι προγραμματισμένη τις 3 το μεσημέρι και εκεί αναμένεται να παραστεί πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του πνευματικού κόσμου. 

Μετά το τέλος της τελετής η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια ο μουσικοσυνθέτης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά, όπου αναμένεται να φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης. 

Κατόπιν, με αυτοκινητοπομπή, η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί αρχικά στην Δημοτική Αγορά Χανίων και στη συνέχεια θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Χανίων ως τις 12 το μεσημέρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά. Μετά το τέλος της, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα συνοδευτεί πεζή, στο Κοιμητήριο του Γαλατά όπου ο μουσικοσυνθέτης και θα ταφεί, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία. 



 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR