counter

Μίκαελ Σουμάχερ: Εισήχθη υπό άκρα μυστικότητα σε νοσοκομείο του Παρισιού

Μίκαελ Σουμάχερ: Εισήχθη υπό άκρα μυστικότητα σε νοσοκομείο του Παρισιού
Μίκαελ Σουμάχερ: Εισήχθη υπό άκρα μυστικότητα σε νοσοκομείο του Παρισιού

Σε νοσοκομείο του Παρισιού εισήχθη υπό άκρα μυστικότητα ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα “Le Parisien”.

Ο 50χρονος Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και πάνω από 5 χρόνια, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Le Parisien”, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής εισήχθη στη Μονάδα Διαρκούς Παρακολούθησης του Τμήματος Καρδιοαγγειακής Χειρουργικής, και πιθανολογείται ότι υποβάλλεται σε εγχύσεις βλαστοκυττάρων, που διανέμονται στο σώμα, προκειμένου να αποκτήσει μια συστηματική αντιφλεγμονώδη δράση.

Υπεύθυνος αυτής της πρωτοποριακής θεραπείας είναι ο καθηγητής Φιλίπ Μενάς, ο οποίος το 2014 πραγματοποίησε εμβρυονική μεταμόσχευση καρδιακών κυττάρων σε ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια. Έκτοτε, ο Μενάς διενεργεί νέα πειράματα με ενδοφλέβια έγχυση κοκτέιλ θεραπευτικών εκκρίσεων, που παρασκευάζονται στο εργαστήριο από πολύ νεαρά καρδιακά κύτταρα, τα οποία προέρχονται από ειδικά βλαστοκύτταρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι στο γαλλικό θέρετρο Μεριμπέλ, τον Δεκέμβριο του 2013. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου σε κλινική της Γκρενόμπλ της Γαλλίας και στη συνέχεια τέθηκε σε τεχνητό κώμα.

Τον Ιούνιο, ο Γερμανός οδηγός αγώνων ξύπνησε από το κώμα και μετέβη σε κλινική αποκατάστασης στη Λωζάννη της Ελβετίας. Τον Σεπτέμβριο, αποφασίστηκε ο Σουμάχερ να συνεχίσει την περαιτέρω θεραπεία στο σπίτι καθώς η κατάστασή του βελτιώθηκε.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων όλων των εποχών. Κέρδισε συνολικά 91 αγώνες και ανέβηκε 155 φορές στο βάθρο, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο οδηγό της Formula 1.

Πηγή: ant1news.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR