counter

Μη ντρέπεσαι. Πες το!

Μη ντρέπεσαι. Πες το!
Μη ντρέπεσαι. Πες το!

Μη ντρέπεσαι. Πες το!

Μετά από αρκετές συνευρέσεις ή στα πλαίσια μιας μακρόχρονης σχέσης, πιθανόν να θεωρείς ότι ξέρεις καλά τι αρέσει σε εκείνον και εκείνος τι αρέσει σε σένα. Πράγματι, είναι πολύ πιθανό αρκετά απ’ όσα απολαμβάνει περισσότερο ο σύντροφός σου να τα γνωρίζεις ήδη, μέσα από την παρατήρηση της γλώσσας του σώματος, την εμπειρία που έχεις μαζί του όλον αυτόν τον καιρό ή ακόμα και από τη χημεία μεταξύ σας.

Κι όμως ακόμα και ανάμεσα σε εξοικειωμένους σεξουαλικούς συντρόφους, μπορεί να υπάρχουν αναμολόγητες επιθυμίες που δεν τολμούν να αποκαλύψουν ο ένας στον άλλον είτε γιατί ντρέπονται, είτε γιατί φοβούνται την αντίδραση του συντρόφου τους είτε γιατί απλώς έχουν αναστολές. Γενικά όμως να θυμάσαι ότι ο σύντροφός σου δεν μπορεί να τα γνωρίζει ούτε να τα μαντέψει. Είναι, λοιπόν,  πιθανόν να υπάρχουν άλλα τόσα μυστικά για να αυξήσουν την ηδονική  συμμετοχή και κορύφωση που περιμένουν να ανακαλυφθούν τόσο από τον ίδιο όσο και από εσένα. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα ανακαλύψετε; Μα φυσικά λέγοντας τις κρυφές σου επιθυμίες!

 

Γιατί διστάζουμε;

Για πάρα πολλά ζευγάρια η αποκάλυψη των κρυφών και ανεξερεύνητων πόθων, παραμένει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Οι άνθρωποι συχνά ντρέπονται ή νιώθουν ευάλωτοι σε αυτό το κομμάτι της επικοινωνίας.  Ανησυχούν μήπως νιώσουν απόρριψη ή πληγώσουν τον σύντροφό τους ή ακόμα μήπως αυτό που σκέφτονται είναι ανήθικο ή ανάρμοστο.  Το εμπόδιο όμως αυτό που συχνά θέτουμε εμείς οι ίδιοι στην ικανοποίηση μας, μπορεί να αποκρύπτει ένα κομμάτι, του οποίου  η αποκάλυψη, θα μας φέρει πιο κοντά με το σύντροφό μας. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, αν εκμεταλλευτείς τη μεταξύ σας οικειότητα και εμπιστοσύνη και τολμήσεις να μοιραστείς μαζί του τις όποιες κρυφές σου επιθυμίες ενθαρρύνοντάς τον να κάνει κι εκείνος το ίδιο, ανοίγεις την πόρτα σε μία νέα διάσταση στη σεξουαλική σας ζωή! Γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι εκτός από την ανανέωση και έξαψη του ερωτικού ενδιαφέροντος πιθανόν να έρθεις ακόμα πιο κοντά με το σύντροφό σου!


Πώς να το κάνεις

Οι αναστολές φυσικά μπορεί να  είναι πολλές! Γι’ αυτό συχνά είναι πολύ πιο εύκολο πρώτα να μιλήσεις και μετά να…ανησυχήσεις για αυτά που είπες. Δεν βοηθάει εξάλλου να προβείς σε άσκοπες αναλύσεις. Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Όμως μόλις κάνεις το πρώτο βήμα όλα θα γίνονται πιο εύκολα! Υπάρχουν δύο τρόποι για να τα καταφέρεις.

 

Πρώτος τρόπος: Με λόγια

Προσπάθησε να μοιραστείς μαζί του, όσο πιο απλά και ξεκάθαρα μπορείς, τι ακριβώς θα ήθελες να  κάνει. Για παράδειγμα πες του που θέλεις να σε ακουμπήσει, με τι τρόπο, και πόσο γρήγορα ή αργά να συνεχίσει. Ένας καλός τρόπος ώστε να νιώσει ο σύντροφός σου  ότι δεν απειλείται ή προσβάλλεται είναι να χρησιμοποιείς θετικές εκφράσεις. Για παράδειγμα είναι καλύτερο να πεις «πόσο μου αρέσει όταν με χαϊδεύεις έτσι απαλά» παρά «πρόσεξε λίγο, με πονάς  βάζεις πολλή δύναμη».

 

Δεύτερος τρόπος: Χωρίς λόγια

Αυτό πάντως που μπορεί να δουλέψει εξίσου καλά, ιδιαίτερα αν γενικά είσαι τύπος που δυσκολεύεσαι να εκφραστείς με λόγια, είναι να δείξεις στον σύντροφό σου πώς επιθυμείς να σε χαϊδεύει για παράδειγμα. Πολλές φορές ο τρόπος αυτός είναι ιδιαίτερα βοηθητικός όταν δεν έχει γίνει κατανοητό το μήνυμα που προσπαθείς να περάσεις με την λεκτική επικοινωνία. Έτσι όταν για παράδειγμα ο σύντροφός σου συνεχίζει να βάζει δύναμη και να σε χαϊδεύει δυνατά ή άγαρμπα, διάκοψέ τον με τρόπο και κάνε σε εκείνον ότι θα ήθελες να σου κάνει ή κατεύθυνέ τον με το χέρι σου.

 

Και τώρα η σειρά του!

Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να αποκαλύψεις τις δικές σου επιθυμίες, θα πρέπει να είσαι κι εσύ διατεθειμένη να ακούσεις τις δικές του.  Φρόντισε να είσαι ανοιχτή και δεκτική παραμερίζοντας την όποια κριτική σου διάθεση. Πολλές φορές ένας ακόμα λόγος που αποφεύγουμε να προβούμε σε αποκαλύψεις, είναι επειδή έτσι διασφαλίζουμε τη σιωπή κι από το σύντροφό μας καθώς φοβόμαστε ότι οι δικές του μπορεί να μας σοκάρουν ή να μας εκπλήξουν. Φυσικά το τι αποφασίζει ν’ αποκαλύψει κάποιος είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.  Να θυμάσαι πάντως ότι πιθανόν αυτά που φοβάσαι ή διστάζεις να μάθεις μπορεί να είναι φοβερά συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες πτυχές της προσωπικότητας και της σεξουαλικής ταυτότητας του συντρόφου σου. Με λίγα λόγια μπορεί να χάνεις τα καλύτερα! Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη!

 


Διάβασε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR