counter

Μέρκελ σε Τσίπρα: Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Μέρκελ σε Τσίπρα: Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ
Μέρκελ σε Τσίπρα: Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Τσίπρας Μέρκελ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε η Καγκελάριος Μέρκελ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο κατέστησε σαφές πως η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την αποφυγή μίας καταστροφικής χρεοκοπίας.

Προκειμένου, όμως, να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η κα Μέρκελ τόνισε στον Πρωθυπουργό πως η Ελλάδα πρέπει να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις και να αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις στις τεχνικές συζητήσεις, με κοστολογημένα μέτρα για τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επισήμανε στην Καγκελάριο Μέρκελ ότι έκανε πράξη ό,τι είχε δεσμευτεί και πως είναι η σειρά της Γερμανίας και των Ευρωπαίων εταίρων να πράξουν και εκείνοι το ίδιο.

Στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

Κυβερνητικοί κύκλοι εξέφραζαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR