counter

Μελέτης Ηλίας: "Κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να το κάνω γιατί δεν ήμουν πια εργένης, αλλά..."

Μελέτης Ηλίας: "Κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να το κάνω γιατί δεν ήμουν πια εργένης, αλλά..."
Μελέτης Ηλίας: "Κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να το κάνω γιατί δεν ήμουν πια εργένης, αλλά..."

Ο Μελέτης Ηλίας, για άλλη μια σεζόν, πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha "Το Σόι Σου".

O γνωστός ηθοποιός είναι παντρεμένος με τη Θέμιδα Βουτσινά, με την οποία κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Μια κόρη, η οποία πλέον είναι 9 ετών, αλλά και έναν μικρότερο γιο 3 ετών.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Down Town Κύπρου, ο Μελέτης Ηλίας μιλάει μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τη γυναίκα του.

Εσύ ή η σύζυγός σου, η Θέμιδα, κρατάει τις ισορροπίες στο σπίτι;

Η Θέμιδα περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά και λόγω εμπειρίας ξέρει να χειριστεί καλύτερα κάποιες καταστάσεις. Εγώ θα ενημερωθώ για όλα, αλλά όταν δεν έχεις ασχοληθεί πάρα πολύ, ρίχνεις λίγο νερό στο κρασί σου. Στα καίρια ζητήματα, όμως, θα πάρω θέση και θα πω τι πρέπει να γίνει. Η κόρη μου, ας πούμε, θέλει να κάτσει να δει το «Σόι». Ε, αν δεν έχει διαβάσει, δεν θα το δει. Θα κάτσω να τη διαβάσω με το ζόρι. Από την άλλη, ας μη γελιόμαστε, οι γυναίκες κάνουν κουμάντο στο σπίτι. Όχι, οι άντρες. Όσοι άντρες πιστεύουν το αντίθετο, και μου το λένε, γελάω. Παιδιά, δεν ισχύει. Στο σπίτι κάνουν κουμάντο οι γυναίκες!

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πάτε σε σύμβουλο γάμου;

Ο μεγαλύτερος εχθρός που αντιμετωπίζει κάθε ζευγάρι: Το ότι μας ρουφάει όλους μας η ρουτίνα και οι καθημερινότητα. Το ότι μας απορροφούν οι δεκάδες καθημερινές υποχρεώσεις και χανόμαστε. Δεν επικοινωνείς πια εύκολα. Έχεις να κάνεις το ένα, το άλλο… Με τη γυναίκα μου είμαστε 13-14 χρόνια μαζί, μεγάλο χρονικό διάστημα. Oκ, έρχεται η ρουτίνα, η φθορά, κάπου βαριέσαι κιόλας. Όταν άρχισα να απασχολούμαι τόσες ώρες με τη δουλειά και να λείπω, κατάλαβα ότι κάποια πράγματα που είχα ως δεδομένα, τελικά δεν ήταν. Δηλαδή, το ότι ως εργένης εγώ γύριζα σπίτι κι έπινα ένα ποτό και ήθελα δυο ώρες για να χαλαρώσω, όταν έκανα οικογένεια αυτό δεν γινόταν να το κάνω. Παλιά ήθελα τον προσωπικό μου χώρο και χρόνο για να ηρεμήσω. Όταν, όμως, είσαι σε μία οικογένεια, πρέπει να το μοιράσεις. Η ψυχολόγος μου, μου είπε τότε: «Αν ήσουν ελεύθερος, τι θα έκανες;». Και της απάντησα ότι «θα αφιέρωνα χρόνο στον εαυτό μου». «Και τώρα τι κάνεις;», μου λέει. «Αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου, μετά το θέατρο». Κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να το κάνω γιατί δεν ήμουν πια εργένης, αλλά σύζυγος και πατέρας. Έχω άλλη ζωή πια.

Έτσι, έγινες καλύτερος σύζυγος ή πατέρας;

Αρχικά έγινα καλύτερος σύζυγος, μετά έγινα και καλύτερος πατέρας. Βελτίωσα πολύ, όμως, το συζυγικό κομμάτι.

Αυτό θα το σύστηνες να το κάνει κάθε ζευγάρι;

Προσωπικά, ναι. Ξέρεις, οι άνθρωποι δεν μιλούν πια. Δεν συζητούν εύκολα. Όπως πας να κάνεις ένα check up, έτσι πρέπει να προσέχεις και την ψυχική σου υγεία. Ειδικά για τους άντρες, θεωρείται ταμπού το να πηγαίνουν σε ψυχολόγο ή σε σύμβουλο γάμου, αλλά είναι απόλυτα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR