counter

Μεγάλη Βρετανία: Η Κέιτ Μίντλετον έγινε η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά την Νταϊάνα

Μεγάλη Βρετανία: Η Κέιτ Μίντλετον έγινε η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά την Νταϊάνα
Μεγάλη Βρετανία: Η Κέιτ Μίντλετον έγινε η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά την Νταϊάνα

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ' απευθύνθηκε για πρώτη φορά στον λαό της της Μεγάλης Βρετανίας με τηλεοπτικό διάγγελμα, όπου εμφανίστηκε συγκινημένος για την απώλεια της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός το βράδυ της Παρασκευής ο βασιλιάς Κάρολος Γ' έκανε γνωστούς τους νέους τίτλους του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία προς το έθνος μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' επιβεβαίωσε ότι ο γιος του πρίγκιπας Ουίλιαμ θα κληρονομήσει τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας και η σύζυγός του Κέιτ θα γίνει πριγκίπισσα.

«Με την Κάθριν δίπλα του, ο νέος μας πρίγκιπας και η νέα μας πριγκίπισσα της Ουαλίας, ξέρω ότι θα συνεχίσουν να εμπνέουν και να ηγούνται των εθνικών μας συζητήσεων, βοηθώντας να φέρουμε το περιθωριακό στο επίκεντρο, όπου μπορεί να δοθεί ζωτικής σημασίας βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ! Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Το πρώτο διάγγελμα στο λαό της Βρετανίας

Με τον Κάρολο στον βασιλικό θρόνο, ο Γουίλιαμ θα γίνει Πρίγκιπας της Ουαλίας, τίτλο που έχει ο διάδοχος του θρόνου από το 1301.

Επιπλέον, το όνομά του θα συνοδεύουν πολλές άλλες γαλαζοαίματες ιδιότητες, που μέχρι τώρα συνοδεύουν τον πατέρα του. Θα είναι Δούκας της Κορνουάλης, Κόμης του Τσέστερ, Δούκας του Ρόδσεϊ, Κόμης του Κάρικ, Βαρόνος του Ρένφρου, Άρχοντας των Νήσων και Πρίγκιπας και Μέγας Οικονόμος της Σκωτίας. Η Κέιτ θα γίνει Πριγκίπισσα της Ουαλίας (η προηγούμενη που είχε αυτό τον τίτλο ήταν η λαίδη Νταϊάνα και θα είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που παίρνει αυτό τον τίτλο μετά τον θάνατό της), Κοντέσσα του Τσέστερ, Δούκισσα του Ρόδσεϊ, και θα αποκτήσει όλους τους γυναικείους τίτλους του άνδρα της.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR