counter

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η απάντηση στο ρατσιστικό σχόλιο για την κόρη της

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η απάντηση στο ρατσιστικό σχόλιο για την κόρη της
Ματθίλδη Μαγγίρα: Η απάντηση στο ρατσιστικό σχόλιο για την κόρη της

Ματθίλδη Μαγγίρα

Συνέντευξη στο ΟΚ! και το Γιάννη Πουλόπουλο παραχώρησε η Ματθίλδη Μαγγίρα. Η Ματθίλδη Μαγγίρα μίλησε μεταξύ άλλων για το ρατσιτσικό  σχόλιο που δέχτηκε η κόρη της. 

Το τελευταίο διάστημα πολλά παιδιά παραπονιούνται ότι δέχονται bullying από τους συμμαθητές τους. Σου έχει παραπονεθεί σχετικά η Λήδα; Το bullying υπήρχε πάντα στο σχολείο, απλώς δεν του είχαμε δώσει αυτό το όνομα. Κι εγώ έχω υποστεί bullying στο δημοτικό, εξαιτίας του ονόματός μου. Ήταν ένα μεγαλύτερο παιδί από εμένα που είχε μείνει στην ίδια τάξη και με κορόιδευε. Κάθε πρωί που με έβλεπε μου έλεγε: «Μάγειρα, τι μαγείρεψες σήμερα;». Μία-δύο-τρεις, την τέταρτη του απάντησα: «Αρχ.... καπαμά», χωρίς να ξέρω τι σημαίνει. Ε, δεν με ξαναενόχλησε. (Γελάει.) Και η Λήδα έχει δεχτεί bullying και το έχουμε συζητήσει. Άλλες φορές τής είπα να το λύσει μόνη της κι άλλες τη συμβούλευσα να απευθυνθεί στη δασκάλα της ή πήγα η ίδια και τη συνάντησα.

Της έχουν φερθεί ρατσιστικά; Ναι. Όταν μια μέρα γύρισε και μου είπε ότι τη φώναξαν «μαύρη», της απάντησα: «Κατ' αρχάς, αυτός που σ' το είπε δεν βλέπει καλά, γιατί ακόμα και οι άνθρωποι που κατάγονται από τη Νότιο Αφρική και τους φωνάζουν μαύρους είναι σοκολατί. Τους ανθρώπους δεν τους ξεχωρίζουμε από τη φυλή τους, αλλά από την ψυχή τους». Για μένα, είναι απαίδευτος και ακαλλιέργητος όποιος σκέφτεται ρατσιστικά.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR