counter

MasterChef: Που βρίσκονται και με τι ασχολούνται σήμερα οι νικητές του reality μαγειρικής;

MasterChef: Που βρίσκονται και με τι ασχολούνται σήμερα οι νικητές του reality μαγειρικής;
MasterChef: Που βρίσκονται και με τι ασχολούνται σήμερα οι νικητές του reality μαγειρικής;

Οι τελικοί του MasterChef 2022 συνεχίζονται και απόψε οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχονται τους δύο φιναλίστ, Καλλιόπη Μπεζαντέ και Παναγιώτη Κουμουνδούρο, στην πανέμορφη Τοσκάνη της Ιταλίας(Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες) ! Μια ανάσα πριν το φινάλε λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ένα αφιέρωμα με τους προηγούμενους νικητές και το τι κάνουν σήμερα στην ζωή τους...

Άκης Πετρετζίκης – 2010

Ένα όνομα, κυριολεκτικά με μια ολόκληρη ιστορία (και αυτοκρατορία πίσω του). Το κοινό τον λάτρεψε όσο λίγους, αφού έχει εντυπωσιακή παρουσία, ταλέντο και ένα ιδιαίτερα «κοφτερό» μυαλό που χερίζεται κάθε βήμα του με προσοχή. Ήταν το 2010 που το πρώτο MasterChef μεταδόθηκε μέσα από τη συχνότητα του Mega. Νικητής αναδείχθηκε ο Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος μετά είχε την καθημερινή στήλη μαγειρικής στην πρωινή εκπομπή του MEGA Το Πρωινό Μου”, από το 2010 έως το 2014. Αργότερα έκανε δικές του εκπομπές, άνοιξε μαγαζιά εστίασης, έκανε την δική του σειρά με εργαλεία μαγειρικής, με γεύματα και με πολλά, πολλά ακόμα. Ο Άκης Πετρετζίκης πλέον έχει μια ολόκληρη αυτοκρατορία πίσω του, και δεν είναι καθόλου υπερβολή αυτό που λέμε αφού σίγουρα τον ξέρει από την γιαγιά σου στο... χωριό μέχρι και εσύ, ,μιας και οι περισσότεροι ανατρέχουν στο site του προκειμένου να βρουν μια συνταγή μαγειρικής. 

Λάμπρος Βακιάρος – 2017

Ένας επίσης σεφ που ξεχώρισε μετά τη νίκη του στο παιχνίδι ήταν και ο Λάμπρος Βακιάρος. Τον βλέπαμε καθημερινά να μαγειρεύει στην πρωινή εκπομπή του Star Στη φωλιά των Κου Κου” ενώ δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, επιχειρηματικά με κέντρο το φαγητό, τη μαγειρική και το wellness. Κυκλοφόρησε τη σειρά μπαχαρικών και σίγουρα αναμένουμε να δούμε πολλά ακόμα και από εκείνον. Όχι και άσχημα για κάποιον που όπως δήλωσε σε συνέντευξή του το MasterChef δεν ήταν στα πλάνα του. «To «Master Chef», δεν υπήρχε στο πλάνο», είχε αναφερει. «Εκείνη την περίοδο δεν ήμουν δεσμευμένος σε μια δουλειά. Σε μια συζήτηση, μια φίλη πέταξε την ιδέα. Στην αρχή δεν το πήρα ζεστά. Μετά σκέφτηκα “τι έχω να χάσω;”. Έκανα την αίτηση και το ξέχασα».

Τιμολέων Διαμαντής - 2018

Σε ανάρτησή του στο instagram τον Φεβρουάριο του 2020 έγραφε μεταξύ άλλων: “Χρόνια προσπαθώ να βρεθώ σε εστιατόρια υψηλού γαστρονομικού επιπέδου, έστω και για λίγο, αφιλοκερδώς. Μετά από τόσα χρόνια με πολλές απογοητεύσεις, λάθη, κακές επιλογές και συγκυρίες, τα κατάφερα… Στα 30 μου…”. Ο Τιμολέων Διαμαντής αναδείχθηκε νικητής του MasterChef το 2018, που προβαλλόταν από την τηλεόραση του Star. Μετά τη νίκη του, ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους στην Αμερική, στον Καναδά και στην Κύπρο, ενώ έχει φτιάξει κι αυτός το δικό του κανάλι στο Youtube, στο οποίο παρουσιάζει τις δικές του συνταγές.

Στον προσωπικό του ιστότοπο αναφέρει ο ίδιος το τι κάνει μετά τη νίκη του MasterChef: “Τότε ανακάλυψα ότι το τέλος του παιχνιδιού ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησαν events τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και φυσικά μαγειρικά ταξίδια, καθώς η ήδη υπάρχουσα γνώση δεν είναι ποτέ αρκετή για την εξέλιξη”.

Όπως σημειώνει: “το φθινόπωρο του 2019 δέχτηκα πρόταση να λάβω μέρος σ’ ένα διαγωνισμό στο Μαϊάμι δίπλα σ’ έναν καταξιωμένο Έλληνα σεφ, κερδίζοντας και εκεί την πρώτη θέση. Κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα από τη Φιλανδία, συνέχισα την πορεία μου σε ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της Σουηδίας και του κόσμου, το Daniel Berlin Krog, με 2 αστέρια Michelin, το οποίο αποτελεί όνειρο πολλών μαγείρων. Έπειτα από το πέρας της πρακτικής μου εκεί, δέχτηκα και πρόταση να εργαστώ, όμως ο ερχομός της πανδημίας είχε άλλα σχέδια για μένα. Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας, το καλοκαίρι του 2020, η αγάπη μου για την παράδοση, οδήγησε τα βήματά μου στο project της Φάρμας. Το όνειρο της σύζευξης της παραδοσιακής και της μοντέρνας κουζίνας έγινε απτό, στην καρδιά του Πηλίου. Φυσικά ο “πειρασμός” του YouTube δεν άργησε να με καταβάλει. Αφού πήρα την απόφαση για τη δημιουργία του δικού μου καναλιού, άρχισα να διαμορφώνω το studio μου ή καλύτερα το εργαστήριό μου. Με vintage επιρροές και φτιαγμένο από Ελληνικά υλικά, όπως το τοπικό τούβλο “Τσαλαπάτα”, στήθηκε μια επιχείρηση, η οποία έχει ως στόχο να παρουσιάζει φαγητά απλά, προσιτά και ποιοτικά με αξιόλογα τοπικά και όχι μόνο προϊόντα” τονίζει στο βιογραφικό του ο Τιμολέων.

Μανώλης Σαρρής – 2019

Ο νικητής του MasterChef του 2019, ο Μανώλης Σαρρής για 4 χρόνια εργαζόταν στο Άμστερνταμ, όπου και πήγε προκειμένου να κάνει την πρακτική του εκεί.  Στις οντισιόν του MasterChef ο Μανώλης πήρε “όχι” από τον Πάνο Ιωαννίδη αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να κερδίσει.

Και ο ίδιος έκανε το χόμπι του επάγγελμα και εργάζεται σαν σεφ σε εστιατόριο.

Σταύρος Βαρθαλίτης – 2020

Αναδείχθηκε νικητής στον τελικό του 2020, και ήθελε να ασχοληθεί με τη μαγειρική από τα 15 του. Στόχος του, είχε πει ότι ήταν να πάρει από το MasterChef ό,τι καλύτερο μπορούσε και αυτό έκανε. Αφού αναδείχθηκε νικητής, εντάχθηκε στην καθημερινή πρωινή εκπομπή του Star, «Στη Φωλιά των Κου Κου», όπου μαγείρευε εναλλάξ με τον Λάμπρο Βακιάρο. Έκτοτε άνοιξε το δικό του κανάλι στο Youtube και παρουσίασε και στο Star το Cook Beef μαζί με τους Νίκο Θωμά, Μανώλη Σαρρή, Σάββα Ληχανίδη και Χρήστο Γλωσσίδη.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη - 2021 

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, η περσινή νικήτρια του MasterChef, μίλησε για το πώς αξιοποιεί το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε στην προηγούμενη σεζόν του μαγειρικού διαγωνισμού και για το τι κάνει σήμερα, σε συνέντευξή της:

«Μετά τη νίκη στο MasterChef, κάνω πραγματάκια, αλλά δεν είμαι ακόμα σε κάποιο εστιατόριο. Αυτό συμβαίνει, γιατί ασχολήθηκα με κάτι άλλο πάνω στην μαγειρική και ήθελα να κάτσω λίγο, να πω την αλήθεια, μετά από τόσα χρόνια. Χρειαζόμουν να κάτσω στο σπίτι να απολαύσω την ηρεμία και τώρα ξεκινάω πάλι από την αρχή. Κουζίνα και δώσε πόνο», είπε αρχικά η πρώτη Ελληνίδα MasterChef και πρόσθεσε:

«Το έπαθλο… απίστευτο. Το έχω κρατήσει καλά κρυμμένο, δεν το ακουμπάω και δεν το έχω πειράξει ακόμη. Αυτά τα χρήματα ήρθαν από τον ουρανό. Δεν ξέρω πως έγινε. Θα τα κρατήσω για το μέλλον μου και το όνειρό μου».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR