counter

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το "αντίο" στον Σον Κόνερι και η κοινή τους αγάπη!

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το "αντίο" στον Σον Κόνερι και η κοινή τους αγάπη!
Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το "αντίο" στον Σον Κόνερι και η κοινή τους αγάπη!

Ο Σον Κόνερι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών, σκορπώντας θλίψη σε κάθε γωνιά του πλανήτη και έχοντας αφήσει αναλλοίωτο το στίγμα του στον κόσμο της 7ης τέχνης.

Ένα από τα πρόσωπα που θέλησε να τον αποχαιρετίσουν ήταν και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία τον είχε γνωρίσει σε μία εκδήλωση στην Αθήνα το 2001.

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιανουαρίου 2001, ο σπουδαίος ηθοποιός είχε βρεθεί στην Αθήνα συνοδεύοντας τη σύζυγό του Μισελίν Ροκμπρίν και είχε παρευρεθεί στην έκθεση που είχε εγκαινιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Πολιτισμού μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του, Ουράνιο Ιωαννίδη, στον πολυχώρο «Αθηναΐς» στο Βοτανικό. Στην ίδια εκδήλωση, ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους ήταν και η Μαριάννα  Βαρδινογιάννη.

«Ψάχνοντας στο αρχείο μου έπεσα σε αυτή την φωτογραφία από την επίσκεψη του Σον Κόνερι στην Ελλάδα το 2001. Ένας άνθρωπος με ξεχωριστή λάμψη και ιδιαίτερη ευγένεια.

Θυμάμαι πολύ έντονα τη σύντομη συνομιλία που είχαμε κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του η Ντόλλυ Γουλανδρή.

"Έχουμε κάτι κοινό εμείς οι δύο" μου είπε.

"Τι κοινό μπορεί να έχουμε εμείς;" του απάντησα με έκπληξη.

"'Η αγάπη μας για τον Παρθενώνα. Έχω μάθει από την Ντόλλυ Γουλανδρή με πόσο πάθος αγωνίζεστε για τα γλυπτά του Παρθενώνα" μου είπε.

Με αυτή την ανάμνηση αποχαιρετώ έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και φίλο της χώρας μας», ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμά της.

Δείτε την ανάρτηση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο Instagram:

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR