counter

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: 89 + 1 φωτογραφίες από τα μαθητικά της χρόνια μέχρι την τελευταία δημόσια εμφάνιση

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: 89 + 1 φωτογραφίες από τα μαθητικά της χρόνια μέχρι την τελευταία δημόσια εμφάνιση
Μαριάννα Βαρδινογιάννη: 89 + 1 φωτογραφίες από τα μαθητικά της χρόνια μέχρι την τελευταία δημόσια εμφάνιση

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών τη Δευτέρα 24 Ιουλίου βυθίζοντας σε πένθος όλους τους Έλληνες -κι όχι μόνο- εξαιτίας του πλούσιου ανθρωπιστικού έργου της.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας.  Ο πατέρας της, Γιώργος Μπουρνάκης, καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας.

Ως μαθήτρια ήταν άριστη και ήταν και σημαιοφόρος στη σχολική παρέλαση στην Ερμιόνη. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Ντένβερ του Κολοράντο. Επίσης είχε πτυχίο Ανωτάτων Σπουδών στην Iστορία της Τέχνης (Deree-The American College of Greece) και Mphil στην Αρχαιολογία (University of Sheffield-Hν. Βασίλειο). Μιλούσε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Δείτε επίσης! Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο της! Ο παιδικός καρκίνος, το ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ και η UNESCO

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Ο γάμος με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη γνωρίστηκε με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη όταν η ίδια ήταν μαθήτρια κι εκείνος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Λίγα χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν, αλλά όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν "από την πρώτη στιγμή νιώσαμε και οι δύο πως ο δρόμος της ζωής μας θα ήταν κοινός".

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής της είχε ως στόχο να προσφέρει έμπρακτα στους ανθρώπους. Έτσι ξεκίνησε τις δραστηριότητές της ως μέλος διαφόρων συλλόγων και φιλανθρωπικών οργανώσεων, μέσω των οποίων αγωνίστηκε για την διεθνή ειρήνη και την παγκόσμια αλληλεγγύη. Κύριο μέλημά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, όμως, ήταν τα προβλήματα των παιδιών: η υγεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική πρόνοια και φτώχεια, η παιδική κακοποίηση και η εκμετάλλευση.

Δείτε ακόμη! Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Ο έρωτας και ο γάμος με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τα παιδιά της!

Ήταν Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αλλά και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Από το 1999, ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά.

Η ίδια ήταν στο πλάι των ανθρώπων, δυνατών και αδύναμων, αναγνωρίσιμων και μη, γι' αυτό άλλωστε με την είδηση του θανάτου της τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με αναρτήσεις που έδιναν έμφαση στη ζωή και στο σπουδαίο έργο της.

Με πληροφορίες από την el.wikipedia.org

Δείτε φωτογραφίες από την ενδιαφέρουσα ζωή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο photo gallery που ακολουθεί:

Photos: Abaca Press, NDP, Papadakis Press, Eurokinissi, Instagram

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR