counter

Μαρία Σολωμού: "Νηστεύω, τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα σαρκικά"

Μαρία Σολωμού: "Νηστεύω, τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα σαρκικά"
Μαρία Σολωμού: "Νηστεύω, τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα σαρκικά"

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Σολωμού στο Vimaorthodoxia.gr και στον Γιώργο Θεοχάρη. Η ηθοποιός μίλησε για την πίστη στο θεό, για την αξιολόγηση που έχει κάνει αλλά αποκάλυψε πως νηστεύει πάντα την Μεγάλη εβδομάδα.

Δείτε επίσης - Μαρία Σολωμού: "Δεν έχουν θέματα να γεμίσουν τον τηλεοπτικό χρόνο και βρίσκουν εμένα"

Η Μαρία Σολώμου για τη σχέση της με την θρησκεία

«Εξομολογήθηκα την πρώτη φορά και δεν μου άρεσε, δεν πέρασα καλά. Πρέπει να σου ταιριάζει ο άνθρωπος που σε εξομολογεί και πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορώ να έχω την ζωή ενός ιερέα και θεωρώ σε κάποια πράγματα η Εκκλησία πρέπει να έχει μεγαλύτερη ανοχή, οπότε δεν πέρασα καλά. Τώρα έχω έναν πνευματικό με τον οποίο επικοινωνώ αρκετά συχνά, σαν γέροντας μου και είναι ωραίο αυτό.

Η εξομολόγηση είναι λίγο παρεξηγημένη όμως δεν πρέπει. Λες πράγματα σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις, είναι κάποιας ηλικίας, φοράει ράσο και του λες την αλήθεια σου εκεί δεν πας να πεις ψέμματα. Την πρώτη φορά είχα εξομολογηθεί στον πατέρα Νεκτάριο Βιτάλη. Καταπληκτική εμπειρία, ένας άνθρωπος που τότε ήταν μεγάλης ηλικίας που ήταν σαν 15χρονων παιδί. Άκουγε, είχε έναν άλλον τρόπο να ακούει, άλλη ματιά», είπε η Μαρία Σολωμού και συνέχισε για την εξομολόγηση και τη νηστεία:

«Η πίστη είναι κάτι προσωπικό, αν δεν πιστεύει ο άλλος δεν μπορείς να του πεις πίστεψε, νήστεψε, μην φας, μην πιείς αν δεν το νιώθει ο άλλος, δεν γίνεται. Όταν γίνεται από υποχρέωση καλύτερα να μην το κάνεις. Εγώ δεν μπορώ να φάω, κάνω όλες τις νηστείες, άντε να πιώ λίγο κρασί.

«Νηστεύεις και από τα σαρκικά;» ρώτησε ο δημοσιογράφος τη Μαρία Σολωμού με την ίδια να απαντά: «Ναι σχεδόν. Την Μεγάλη Εβδομάδα οπωσδήποτε».

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR