counter

Μαρία Κορινθίου: Εξηγεί γιατί κυκλοφορεί άβαφη

Μαρία Κορινθίου: Εξηγεί γιατί κυκλοφορεί άβαφη
Μαρία Κορινθίου: Εξηγεί γιατί κυκλοφορεί άβαφη

Μαρία Κορινθίου

Η Μαρία Κορινθίου είναι από τις γυναίκες εκείνες που δε τα χουν καλά με το υπερβολικό μακιγιάζ. Δεν της αρέσει να βάφεται ιδιαίτερα και φροντίζει όταν είναι μακριά από τα πλατό και τη σκηνή του θεάτρου να κυκλοφορεί εντελώς άβαφη φορώντας μόνο μια κρέμα ενυδάτωσης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό LIKE! μίλησε για το δέρμα και το πρόσωπο της και εξήγησε για ποιο λόγο δε μπορεί να βαφτεί.

Αφιερώνεις χρόνο στο θέμα της ομορφιάς;

Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, όχι. Από το καλοκαίρι και μετά πηγαίνω κάθε εβδομάδα στο δερματολόγο, Στέλιο Αγγελίδη και μου κάνει διάφορες θεραπείες. Τη μια εβδομάδα μπορεί να μου κάνει καθαρισμό, την άλλη εβδομάδα μπορεί να μου κάνει μεσοθεραπεία, την άλλη κάτι άλλο – μην νομίζεις ότι ξέρω ακριβώς πως λέγονται. Η αλήθεια είναι ότι μου κάνει θεραπείες έντονου καθαρισμού και ενυδάτωσης. Μου έχει δώσει μια αγωγή, το λεγόμενο πρωτόκολλο – μη νομίζεις και εγώ τώρα τα έμαθα αυτά. Το πρωτόκολλο είναι σαν αγωγή με συγκεκριμένες κρέμες.

Δηλαδή;

Το πρωί βάζω κάτι βιταμίνες σε ορό στο δέρμα μου και μετά μου έχει δώσει μια ενυδατική κρέμα. Έπειτα κάθε βράδυ πλένω το πρόσωπο μου και μετά μου έχει δώσει σέρουμ και βάζω. Πρέπει να το κάνω καθημερινά. Όλα αυτά, τα κορόιδευα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω δει μεγάλη διαφορά στο πρόσωπο μου. Το δέρμα είναι λαμπερό, απαλό και ενυδατωμένο. Αλλά άλλο ένα καλό είναι ότι δεν καπνίζω και ότι πίνω πολύ νερό.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε μετά το καλοκαίρι να ξεκινήσεις όλες αυτές τις διαδικασίες;

Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο. Ένιωθα το πρόσωπο μου ξηρό και άτονο και με πιάνει ο γιατρός μου και μου λέει “Τσακίσου και έλα”. Ε, πήγα. Ποτέ δεν έδινα σημασία σε όλα αυτά, αλλά πλέον βλέπω πόσο σημαντικά είναι για την υγεία της επιδερμίδας.

Όλες αυτές οι θεραπείες σε περιορίζουν στο θέμα μακιγιάζ;

Όχι, αλλά έτσι κι αλλιώς στην καθημερινότητα μου δε βάφομαι. Κάποιοι μου λένε “μπράβο”, κι άλλοι με βρίζουν. Δεν τα πάω καλά με το μακιγιάζ. Ούτε ρουζ ούτε μάσκαρα ούτε λίγο gloss για να γυαλίζει το χειλάκι. Τίποτα, την κρέμα μου κι έξω από την πόρτα. Βάφομαι όταν είναι θέμα δουλειάς ή σε φωτογραφίσεις. Ακόμη και στο θέατρο που χρειάζεται περισσότερο βάψιμο, δε θέλω και δε μπορώ να βαφτώ περισσότερο.

Γενικά δε σου αρέσει;

Με ενοχλεί. Αισθάνομαι ένα βάρος στο πρόσωπο μου. Μου έχει τύχει πολλές φορές να μου λένε ότι πρέπει να βαφτώ και να απαντάω “δε μπορώ”, γιατί όντως δε μπορώ. Συγκεκριμένα προϊόντα δε μπορώ να τα βάλω πάνω μου. Όπως την πούδρα. Μου προκαλεί ξυσμό. Και γενικά έχω αρχίσει και ελαττώνω αυτά που βάζω, ειδικά αφότου έγινα μητέρα. Τώρα σε κάποια εμφάνιση, θα βάλω λίγη μάσκαρα και λίγο μολύβι, ίσως και ελάχιστο στο πάνω βλέφαρο. Αλλά καμία σχέση με πριν, που μπορεί να έβαζα σκιές και τέτοια. Μόνο αν είναι σε συγκεκριμένο concept και φωτογράφιση. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR