counter

Μαρέβα Μητσοτάκη: Αυτή είναι η σύζυγος του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

 Μαρένα Μητσοτάκη

Από την Γιώτα Δημητριάδη 

Ο νέος πρόεδρος την Ν.Δ αφιέρωσε την νίκη του στην οικογένεια του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν πιστεύει πως:  «Αρχηγός στο σπίτι είναι πάντα η γυναίκα».

Η σύζυγος του Μαρέβα Mητσοτάκη είναι στο πλευρό του τα τελευταία είκοσι χρόνια  και του  έχει χαρίσει τρία παιδιά την 18χρονη Σοφία, τον 17χρονο Κωνσταντίνο και τη 12χρονη Δάφνη.

Ο γάμος τους έγινε το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα, ενώ η κόρη τους Σοφία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά. Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από περίπου 20 χρόνια στο Χάρβαρντ, όπου έκαναν και οι δυο μεταπτυχιακό. Η οικογένεια Μητσοτάκη  όμως δεν αποδέχτηκε εύκολα την Ελληνοπολωνή σύντροφο του Κυριάκου.

Η Μαρέβα Mητσοτάκη  γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, με ρίζες από τη Χίο και τη Βαρσοβία.

 Ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόβσκι, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία, ενώ υπήρξε ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών. Ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο.Είναι επίσης γνωστός συλλέκτης μεγάλων και σπάνιων έργων καθώς και σημαντικών νομισμάτων και γραμματοσήμων, ένα χόμπι που κληροδότησε και στην κόρη του, επίσης συλλέκτρια και λάτρης της τέχνης.

Η γιαγιά της, Μαίρη Ανταμς, προερχόταν από παλιά εμπορική οικογένεια της Τήνου και από Άγγλους προγόνους της Σμύρνης. Η ίδια ίδρυσε το 2007 την την MG Capital Advisors S.A., μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία, και το 2010 ιδρύει την Eternia Capital Advisors, μια εταιρεία asset management με ειδίκευση σε επενδύσεις hedge fund που είχε όμως ατυχή κατάληξη.

Σήμερα διοικεί την ελληνική εταιρία Zeus + Dione με 100 καταστήματα σ’ όλο τον κόσμο από το Παρίσι μέχρι το Ντουμπάι.

 

Διαβάστε περισσότερα: Κυριάκος Μητσοτάκης - Μάρεβα: Ερωτευμένοι στην Πάτμο

 Διαβάστε περισσότερα:  Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε ανοιχτά για την κρίση στο γάμο του - VIDEO

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR