counter

Μάρα Ζαχαρέα: Συντετριμμένη στην κηδεία του πατέρα της, Αιμίλιου (φωτογραφίες)

Μάρα Ζαχαρέα: Συντετριμμένη στην κηδεία του πατέρα της, Αιμίλιου (φωτογραφίες)
Μάρα Ζαχαρέα: Συντετριμμένη στην κηδεία του πατέρα της, Αιμίλιου (φωτογραφίες)

Το τελευταίο «αντίο» στον Αιμίλιο Ζαχαρέα, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (21/01) είπαν το πρωί της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Η πολιτική κηδεία του οικονομολόγου τελέστηκε στο Α΄ Νεκροταφείο, ενώ η κόρη του, Μάρα Ζαχαρέα δε μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της. Στο πλευρό της δημοσιογράφου στάθηκαν  φυσικά ο σύζυγος της, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και τα παιδιά τους.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Ανάμεσά τους η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ράνια Σβίγκου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

Ποιος ήταν ο Αιμίλιος Ζαχαρέας

Ο οικονομολόγος Αιμίλιος Ζαχαρέας ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4.

Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφασίζουν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη –εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR