counter

Make love no babies

Make love no babies
Make love no babies

Make love no babies

Το καλοκαίρι οι συνθήκες των διακοπών μπορεί ν’ αυξήσουν τις ερωτικές συνευρέσεις μεταξύ των συντρόφων,  ενώ από την άλλη ευνοούνται  και οι νέες ερωτικές γνωριμίες με αποτέλεσμα να σημειώνεται αύξηση των σχέσεων της μιας βραδιάς.

 

Το ότι μπορεί να κάνουμε περισσότερο σεξ, δεν σημαίνει όμως πάντα ότι το απολαμβάνουμε κιόλας ιδιαίτερα αν δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες. Το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος, μπορεί να σαμποτάρει τόσο τη διαδικασία διέγερσης όσο και την έλευση του οργασμού σύμφωνα με τους ειδικούς.

 

Αν την ώρα που υποτίθεται ότι χρειάζεται να είσαι χαλαρή για να απολαύσεις το σεξ, το μυαλό σου είναι σε ποια μέρα του κύκλου βρίσκεσαι ή αν έκανες καλά που δέχτηκες να προχωρήσεις χωρίς προφυλακτικό, σίγουρα θα δυσκολευτείς να πετάξεις στα… άστρα.

 

Αν λοιπόν θέλεις πραγματικά να απολαύσεις το σεξ,  φρόντισε να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη είτε είσαι με μόνιμο σύντροφό είτε σε φάση… αναζήτησης!

 

Βρες την αντισύλληψη που σου ταιριάζει...

 

Αντισυλληπτικό χάπι: Εξασφαλίζει τον -ίσως υπερεκτιμημένο από κάποιους- αυθορμητισμό στο σεξ. Προτίμησέ το αν έχεις μόνιμο σύντροφο, δεν είσαι καπνίστρια και στο συστήνει ο γυναικολόγος σου.

 

Σπιράλ: Επίσης δε σαμποτάρει τον αυθορμητισμό στο σεξ. Μπορείς να το προτιμήσεις αν έχεις αποκτήσεις παιδιά και δεν θέλεις άλλα δεδομένου ότι αυξάνει την εμφάνιση γυναικολογικών φλεγμονών.

 

Προφυλακτικό: Μπορεί την επίμαχη στιγμή να χρειάζεται να πεις: «μισό…» όμως αυτό το μισό λεπτό μπορεί κυριολεκτικά να σε γλιτώσει από περιπέτειες. Είναι η πιο ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης αν έχεις νέο σύντροφό ή  περιστασιακές ερωτικές σχέσεις γιατί εκτός από την πρόληψη ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης σε προστατεύει και από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Μην περιμένεις από εκείνον να προνοήσει. Φρόντισε να είσαι εφοδιασμένη κι εσύ.

 

Κολπικός δακτύλιος προγεστερόνης: Τοποθετείται γύρω από τον τράχηλο της μήτρας εξασφαλίζοντας αντισύλληψη για έναν μήνα. Μπορείς να μάθεις να το τοποθετείς και μόνη σου με την καθοδήγηση του γυναικολόγου σου. Ωστόσο δεν εξασφαλίζει προστασία από τα ΣΜΝ.

 

Ουπς! Kαι τώρα τι κάνουμε;

 

Σε περίπτωση αποτυχίας της αντισυλληπτικής μεθόδου να θυμάσαι πως έχεις εναλλακτική αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χάπι της επόμενης μέρας (επείγουσα αντισύλληψη). Είναι σημαντικό όμως να μη χάσεις πολύτιμο χρόνο αφού η αποτελεσματικότητά του είναι μεγαλύτερη τις πρώτες 24 με 72 ώρες από την επαφή. Γι’ αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσεις γρήγορα με τον γυναικολόγο σου για να σου δώσει οδηγίες.  

 

Θα πρέπει πάντως να ξέρεις ότι το χάπι της επόμενης μέρας είναι πραγματικά για τις s.o.s καταστάσεις και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείται συστηματικά ως μέθοδος αντισύλληψης.  

 

 

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR