counter

Λίλιαν Αρχοντή - Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή: Η ανακοίνωση των δικηγόρων τους μετά την καταγγελία για αστυνομική βία

Λίλιαν Αρχοντή - Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή: Η ανακοίνωση των δικηγόρων τους μετά την καταγγελία για αστυνομική βία

Βία και κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικό κατήγγειλε η Λίλιαν Αρχοντή, γνωστή και ως «Φιόνα, μοναδική αγάπη του Μάνθου», από το θρυλικό σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης», μιλώντας στην εφημερίδα Espresso.

Η ηθοποιός και η κόρη της, Χριστίνα Ιουστίνα κινήθηκαν μάλιστα νομικά κατά του συγκεκριμένου αστυνομικού, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι δικηγόροι τους, Έλλη Ρούσσου, Αντώνιος Βαχαβιόλος και Γιάννης Απατσίδης, αποκαλύπτοντας παράλληλα λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Λίλιαν Aρχοντή: Kαταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αστυνoμικής βίας μαζί με την κoρη της - "Έχουμε μώλωπες, μας φέρθηκαν βάναυσα"

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

Συμπαραστεκόμαστε, ως συνήγοροι υπεράσπισης της Λίλιαν Αρχοντή, ηθοποιού, και της κόρης της, Χριστίνας - Ιουστίνας Αρχοντή, φοιτήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ηθοποιού, θυμάτων απρόκλητης και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από Αστυνομικό, ο οποίος, μάλιστα, κατασκεύασε σε βάρος τους τα γνωστά εγκλήματα της αντίστασης και της απείθειας, τα οποία διαχρονικά αποτελούν τον μανδύα της αξιόποινης δράσης αστυνομικών, οι οποίοι ενίοτε παραπλανούν ακόμη και εισαγγελικούς λειτουργούς, χαλκεύοντας τα πραγματικά περιστατικά.

Η παραβίαση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων τους προκύπτει από το ίδιο το δικογραφικό υλικό, και θα αναδειχθεί κατά την επ' ακροατηρίω διαδικασία στις 18-10-2022, όπου θα εξεταστούν πολλοί αψευδείς μάρτυρες, εκτός των άλλων και μέλη του Σ.Ε.Η..

Συγχρόνως, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και κάθε ένδικο μέσο, για την διερεύνηση και τον καταλογισμό των ευθυνών, για την βάναυση μεταχείρισή τους, με την επισήμανση ότι, τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όσο και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εκ του νόμου τη δέσμια αρμοδιότητα να ελέγχουν και να αξιολογούν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Ο τεταγμένος ρόλος της Αστυνομίας είναι η εγγυητική διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, και ουχί η ενοχοποίηση αθώων πολιτών, που προηγουμένως θυματοποιούν, κατά την επιβολή του δόγματος "Νόμος και Τάξη".

Η παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών με κάθε μορφής βία αποτελεί αποκρουστική και καταδικαστέα πράξη, που προσβάλλει την αξία του ατόμου, τραυματίζει τη δημοκρατική υπόσταση της κοινωνίας μας και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Η ατιμωρησία και η θεσμική συγκάλυψη παρόμοιων περιστατικών, όπως έχει γίνει συχνά στο παρελθόν, οδηγεί με βεβαιότητα στην επανάληψή τους.

Οι Συνήγοροι υπερασπίσεως

Έλλη Ρούσσου

Αντώνιος Βαχαβιόλος

Γιάννης Απατσίδης

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne