counter

Λένα Σαμέρκα: Αυτή είναι η δεύτερη φιναλίστ του Bake off Greece

Λένα Σαμέρκα: Αυτή είναι η δεύτερη φιναλίστ του Bake off Greece
Λένα Σαμέρκα: Αυτή είναι η δεύτερη φιναλίστ του Bake off Greece

Απόψε το βράδυ στις 20:00, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδουο Άκης Πετρετζίκης, ο Νικόλας Στράγγας και ο Δημήτρης Χρονόπουλος μάς υποδέχονται στον τελικό τού «Bake OffGreece».  

Δύο φιναλίστ, η Λένα Σαμέρκα και η Βένια Φλέσσα διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώκαι, φυσικά, τον τίτλο του καλύτερου ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη της Ελλάδας! Στην τελευταία δοκιμασία του διαγωνισμού, οι δύο γυναίκες καλούνται να δημιουργήσουν το τραπέζι της ζωής τους: ένα μενού εμπνευσμένο από προσωπικές τους στιγμές, δικές τους αγαπημένες συνταγές αλλά και συνταγές που διδάχθηκαν και εκτέλεσαν όλο αυτό το διάστημα στο «Bake Off Greece».  

Ποια είναι όμως η Λένα Σαμέρκα που διεκδικεί τη μεγάλη νίκη;

Είναι δικηγόρος και εργάζεται στον τομέα της ναυτιλίας. Σπούδασε Νομική στο Λονδίνο, όπου μάλιστα έμενε και εργαζόταν μέχρι το 2017. Πλέον ζει στην Αθήνα, ενώ η οικογένειά της στην Καβάλα. Στον ελεύθερό της χρόνο φτιάχνει κοσμήματα και γυμνάζεται - έχει τρέξει τον Μαραθώνιο της Αθήνας σε 4 ώρες και 12 λεπτά! Ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία, τόσο στην Αγγλία όπου βοηθά στην έρευνα για τον καρκίνο, όσο και στην Ελλάδα, όπου φτιάχνει γλυκά και τα διαθέτει σε συσσίτια. Η τέχνη της ζαχαροπλαστικής την συνεπήρε όταν, ως παιδί, έβλεπε τη μαμά της να φτιάχνει κέικ. Έφτιαξε το πρώτο της marble cake σε ηλικία 10 ετών όταν έπιασε για πρώτη φορά μόνη της το μίξερ. Στην κουζίνα ακούει πάντα μουσική, κυρίως ισπανικά τραγούδια. Οι σπεσιαλιτέ της είναι τα Monte Bianco και Cheesecake Mango, ενώ για ραντεβού θα έφτιαχνε λάβα κέικ με παγωτό. Η ζαχαροπλαστική είναι για εκείνη ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, αφού και μόνο η μυρωδιά της ζάχαρης εξάπτει τη φαντασία της.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR