counter

"Λαυράκια" εντόπισε ο ΣΔΟΕ στη Μακεδονία

"Λαυράκια" εντόπισε ο ΣΔΟΕ στη Μακεδονία
"Λαυράκια" εντόπισε ο ΣΔΟΕ στη Μακεδονία

ΣΔΟΕ

(Αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ -ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ)

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπεί 350 λογαριασμοί καταθέσεων που ανήκουν σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στην Κεντρική Μακεδόνια, λόγω της μεγάλης αναντιστοιχίας που παρατηρείται μεταξύ του εισοδήματος που δηλώνουν στην εφορία και του επιπέδου διαβίωσής τους.

Οπως ανακοίνωσε ο  διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυρίδης, κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς έχουν ήδη ανοιχτεί και άλλοι είναι στη διαδικασία ανοίγματος.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι έρευνες σε 10 υποθέσεις, καθώς εντοπίστηκαν πράγματι μεγάλες διαφορές μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων.

Σε μία από τις υποθέσεις, διαπιστώθηκε ότι ένας γιατρός δεν μπορούσε να δικαιολογήσει (με βάση τα εισοδήματα που είχε δηλώσει στα τελευταία 5 έτη) καταθέσεις ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ!

Επίσης,  ένας εισαγωγέας εμφάνιζε για το διάστημα των προηγούμενων 5-6 χρόνων, απόκλιση της τάξης των -περίπου- 5 εκ. ευρώ, μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωμένων εισοδημάτων του.

Πέρα απο το άνοιγμα των λογαριασμών, το ΣΔΟΕ, δίνει μεγάλη έμφαση στη αντιμετώπιση του παραεμπορίου, το οποίο υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιεί πανελλαδικά ετήσιο τζίρο τής τάξης των 20 δισ. ευρώ,

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR