counter

Κώστας Κωστόπουλος: Το βιογραφικό του πετυχημένου σκηνοθέτη και η καταγγελία για βιασμό

Κώστας Κωστόπουλος: Το βιογραφικό του πετυχημένου σκηνοθέτη και η καταγγελία για βιασμό
Κώστας Κωστόπουλος: Το βιογραφικό του πετυχημένου σκηνοθέτη και η καταγγελία για βιασμό

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης 5/5, ο Κώστας Κωστόπουλος, ο σκηνοθέτης της σειράς «Σασμός», παραιτήθηκε μετά την καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου για βιασμό. Αναζητήσεις σχετικά με την ηλικία, τις σειρές που σκηνοθέτησε αλλά και το βιογραφικό του, είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και εμείς συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όσα πρέπει να γνωρίζετε για εκείνον.

Κώστας Κωστόπουλος: Η ηλικία, οι σειρές και η οικογένεια

  • Ο Κώστας Κωστόπουλος γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1965 και η ηλικία του είναι 57 ετών. Μεγάλωσε και ζει στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας μέχρι σήμερα, με την οικογένεια του, μιας και είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
  • Oλοκλήρωσε τις σπουδές του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση στην σχολή Λ. Σταυράκου (1987). 
  • Ξεκίνησε σαν βοηθός σκηνοθέτη σε θρυλικές τηλεοπτικές σειρές, όπως ο «Κίτρινος Φάκελος» και τα «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά» του Κώστα Κουτσομύτη. Αργότερα, έχοντας συνεργαστεί σαν βοηθός σκηνοθέτη με τον Μανούσο Μανουσάκη, ο Κώστας Κωστόπουλος ανέλαβε μόνος του τη σκηνοθεσία πολλών αυτοτελών επεισοδίων για το «Τμήμα Ηθών» αλλά και τους «Δρόμους της Πόλης» ενώ παράλληλα εργαζόταν στο χώρο της διαφήμισης και των ντοκιμαντέρ. 

  • Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Κωστόπουλος διδάσκει και προπονεί ηθοποιούς και σκηνοθέτες σε σχολές υποκριτικής, σε κρατικά και ιδιωτικά ΙΕΚ, μεταφέροντας τη γνώση και την εμπειρία του από τα 25 χρόνια εργασίας στην ελληνική τηλεόραση, συνδυάζοντας συγχρόνως πρακτικές Coaching και εργαλεία Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού.
  • Ο Κώστας Κωστόπουλος είναι πιστοποιημένος Practitioner από τα: American Board of N.L.P Association, Time Line Therapy Association, Hypnotherapy Association και έχει ολοκληρώσει το πιστοποιημένο πρόγραμμα Coaching ‘Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching’ από το Kingstown College.

Αναλυτικά η σηνοθετική εμπειρία του Κώστα Κωστόπουλου σε τηλεοπτικές σειρές:

  • 2021-2022 «Σασμός» δραματική σειρά Alpha Ελλάδος
  • 2016-2017 «Γαλατεια» δραματικη σειρά SIGMA Κυπρου
  • 2015-2016 «9 Μήνες» δραματική σειρά MEGA Κύπρος και STAR Ελλάδος 
  • 2009-2010 «Κάρμα», κοινωνική σειρά ΑΝΤ1 Ελλάδος
  • 2008-2009 «Λόλα» κωμική σειρά ΑΝΤ1 Ελλάδος
  • 2005-2008 «Έρωτας» δραματική σειρά ΑΝΤ1 Ελλάδος 
  • 2004-2005 «Βέρα στο δεξί» δραματική σειρά MEGA Ελλάδος 
  • 2003-2004 «Απόσταση Αναπνοής» κοινωνική σειρά MEGA Ελλάδος 
  • 2002-2003 «Κάτω από την Ακρόπολη» κωμική σειρά ALPHA Ελλάδος
  • 2001-2002 «Αντίστροφη Μέτρηση» δραματική σειρά ΑΝΤ1 Ελλάδος 
  • 2000-2001 «Ποτέ δεν είναι αργά» κοινωνική σειρά ΑΝΤ1 Ελλάδος 
  • 1999-2000 «Φτερά του Έρωτα» δραματική σειρά ΑΝΤ1 Ελλάδος 
  • Το 1995-1996 «Τμήμα Ηθών» αστυνομική σειράς ΑΝΤ1 Ελλάδος
  • Το 1994-1995 «Δρόμοι της πόλης» αστυνομική σειρά ΑΝΤ1 Ελλάδος

 

Κώστας Κωστόπουλος: Η παραίτηση από τον Σασμό και η καταγγελία για βιασμό

Με ανάρτηση μέσω Facebook επέλεξε να απαντήσει ο Κώστας Κωστόπουλος απάντησε για την καταγγελία που του έγινε από την ηθοποιό, Έλενα Αθανασοπούλου (δείτε το βιογραφικό της). Ο σκηνοθέτης διέψευσε όσα του προσάπτει η ηθοποιός και γνωστοποίησε πως παραιτείται από τη σειρά του Alpha, «Σασμός», την οποία σκηνοθετεί, καθώς δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες του, την παραγωγή και το κανάλι, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

"Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από «γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.

Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους οσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς  να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του'', αναφέρει μεταξύ άλλων. Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτησή του.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR