counter

Κώστας Αποστολάκης - Αμέλια Αναστασάκη: "Είμαστε μονίμως σαν το σκύλο με τη γάτα!"

Κώστας Αποστολάκης - Αμέλια Αναστασάκη: "Είμαστε μονίμως σαν το σκύλο με τη γάτα!"
Κώστας Αποστολάκης - Αμέλια Αναστασάκη: "Είμαστε μονίμως σαν το σκύλο με τη γάτα!"

Μια συνέντευξη παραχώρησαν ο Κώστας Αποστολάκης και η σύζυγος του Αμέλια Ανατσασάκη στο περιοδικό ΟΚ! και στο Γιάννη Πουλόπουλο που μεταξύ άλλων απάντησαν και στις φήμες που τους ήθελαν να χωρίζουν. Οι δυο τους μίλησαν για την κόρη τους για το πώς είναι η ζωή με ένα παιδί και αποκάλυψαν σε ποιον μοιάζει η μικρή.

Πόσο άλλαξε τη ζωή σας ο ερχομός της κόρης σας;

Κώστας: Μέχρι να γίνει 5 μηνών νόμιζα ότι είναι το ανιψάκι μου! Μόλις αρχίσαμε να επικοινωνούμε –κι αυτό γίνεται μετά τους επτά μήνες– είπα μέσα μου: “Δεν με ενδιαφέρει αν δεν έχω κανέναν άνθρωπο να συνεννοούμαι. Τώρα πια έχω την κόρη μου, με την οποία μιλάμε την ίδια γλώσσα”. Όταν κάνεις ένα παιδί, ξέρεις ότι θα αφήσεις πίσω σου κάτι δικό σου. Είναι ένα κομμάτι σου –και δεν το λέω με καμία διάθεση κτητικότητας– που ξέρεις ότι θα σε μνημονεύει, ακόμη και όταν όλοι θα σε έχουν ξεχάσει.

Αμέλια: Η ζωή μου έχει αλλάξει στα πάντα. Όταν ήμουν έγκυος, μου είχε πει μία φίλη μου που είχε γίνει μητέρα: “Τώρα πια τα βράδια δεν θα κοιμάσαι”. Κουνούσα το κεφάλι μου και έλεγα από μέσα μου: “Τι υπερβολές είναι αυτές!”. Τελικά είχε δίκιο. Αν ακούσω τη μικρή το βράδυ να βήχει, δεν θα κλείσω μάτι όλη νύχτα. Αν τύχει και είμαι στο κανάλι (σ.σ. παρουσιάζει καθημερινά μαζί με τον Νίκο Νικολόπουλο την πρωινή ενημερωτική εκπομπή Με ανοιχτά τα αυτιά στο Ε) και μάθω ότι η μικρή δεν έφαγε όλο το φαγητό της, θα πεθάνω από την αγωνία μου μέχρι να γυρίσω στο σπίτι. Έχω αφιερωθεί στην ανατροφή της κόρης μου και έχω παραγκωνίσει εντελώς τον εαυτό μου. Και αυτό δεν το λέω με παράπονο, γιατί είναι επιλογή μου. Δεν είμαι από τις μητέρες που θα άφηναν το παιδί τους να το μεγαλώνει μία ξένη γυναίκα. Θέλω το μωρό μου να έχει εξάρτηση από εμένα, γιατί και εγώ έχω εξάρτηση από εκείνη. Μπορεί για παράδειγμα να ξυπνάω καθημερινά στις 3 το πρωί –η εκπομπή ξεκινάει στις 6.30– και να επιστρέφω στο σπίτι στις 2 το μεσημέρι, αλλά δεν πρόκειται να κοιμηθώ. Θα μείνω μαζί της, μέχρι την ώρα που θα τη βάλω για ύπνο.

Τι όνομα θα της δώσετε;

Αμέλια: Θα τη βαφτίσουμε Αγάπη Ιουλία. Είναι τα ονόματα των γιαγιάδων της. Ωστόσο, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα πότε και πού θα γίνει η βάφτιση.

Σε ποιον μοιάζει περισσότερο;

Κώστας: Είμαστε τόσο ίδιοι που καταντάει αστείο πια. Κάνει ακόμη και τις γκριμάτσες μου!

Αμέλια: Όταν είχε γεννηθεί ήταν φτυστή ο Κώστας. Τώρα μοιάζει και στους δυο μας, έχει τη μύτη μου, τα μεγάλα χείλη μου και τα μάτια μου.

 

Κώστα, καλεσμένος πριν από μερικές εβδομάδες στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, είπες ότι η γέννηση της κόρης σας σας ένωσε απόλυτα με την Αμέλια. Πλέον συμφωνείτε ακόμη και σε πράγματα που διαφωνούσατε.

Κώστας: Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έγινε σχεδόν μαγικά. Εκεί που μπορεί να τσακωνόμασταν επειδή, για παράδειγμα, δεν έβγαζα τα παπούτσια μου πριν μπω στο σπίτι, τώρα ξέρει ότι δεν θα το κάνω.

Αμέλια: Επειδή με τον Κώστα μοιάζουμε πολύ ως χαρακτήρες και είμαστε και οι δύο αρκετά γκρινιάρηδες, μπορούσαμε να τσακωθούμε ανά πάσα στιγμή, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Τώρα πια έχουμε βρει τους ρυθμούς μας, έχουμε ηρεμήσει, κατανοεί ο ένας την ανάγκη του άλλου και αισθάνομαι ότι καταλαβαινόμαστε καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ υποχόνδρια με την καθαριότητα και το πράγμα χειροτέρεψε μετά τη γέννηση της κόρης μας. Είμαι όλη την ημέρα με ένα σφουγγαρόπανο και τον κυνηγάω από πίσω, μην τυχόν λερώσει, παρόλο που είναι πολύ προσεκτικός. Πάντα ήμουν περίεργη με το σπίτι, πάντα του έλεγα να βγάζει τα παπούτσια του πριν μπει, αλλά τώρα έχω ξεπεράσει τα όρια. Δεν τον αφήνω να φορέσει μπλουζάκι δεύτερη φορά, γιατί δεν υπάρχει μέρα που να περάσει χωρίς να βάλουμε μπουγάδα, να ξεσκονίσουμε, να αερίσουμε όλα τα δωμάτια και να καθαρίσουμε επιμελώς το μπάνιο. Στο τέλος απηύδησε ο άνθρωπος και μου είπε: “Μήπως να προσλάβουμε μία κοπέλα για να σε βοηθάει;”. Ε, και που την πήραμε, πάλι κουράζομαι γιατί θέλω να περνάνε όλα από το χέρι μου.

Θυμάσαι τη στιγμή που έφερες στον κόσμο την κόρη σας;

Αρκεί να σου πω ότι γέννησα με κλειστά τα μάτια. Είχα σοκαριστεί τόσο με αυτά που έβλεπα λίγο πριν έρθει το μωρό, που προτίμησα να τα κλείσω. Ακόμη και όταν γεννήθηκε η κόρη μας και την άκουσα να κλαίει, είπα στον Κώστα: “Δώσε μου τρία λεπτά να συνέλθω λίγο και μετά θα ανοίξω τα μάτια μου”. Θυμάμαι ότι είχε αγχωθεί περισσότερο όταν του είπα στο σπίτι ότι με έπιασαν οι πόνοι. “Είσαι σίγουρη;” με ρώτησε, άρπαξε τη βαλίτσα που είχαμε έτοιμη με τα ρούχα μου και σηκωθήκαμε. Την ώρα που ήμασταν στην πόρτα, τον ρώτησα: “Πήρες τα γυαλιά ηλίου μου;”. “Τι να τα κάνεις τα γυαλιά στο μαιευτήριο;” μου είπε. “Και τι θα φοράω όταν θα βγω;” πρόλαβα να πω, για να πάρω την απάντηση: “Μήπως θες να πάρουμε μαζί και το μαγιό σου;”.

Κώστα, φέτος εκτός από τους Ψύλλους στα αφτιά στο Θέατρο Αλίκη, πρωταγωνιστείς κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην παράσταση Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω στο θέατρο Αθηνά και ταυτόχρονα κάνεις γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά του ΣΚΑΪ Το μεζεδοπωλείο. Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος. Δεν σου λείπει η κόρη σου;

Κώστας: Φροντίζω καθημερινά αρκετές ώρες να είμαι στο σπίτι και να τις περνάω με την κόρη μου. Την ταΐζω, της αλλάζω πάνα, τη βάζω για ύπνο όταν μπορώ. Η σχέση με την κόρη μου είναι προβληματική, γιατί είναι σχέση εξάρτησης.

Αμέλια: Δεν είναι απλά σχέση εξάρτησης. Είναι εκνευριστική. Την προηγούμενη εβδομάδα που πήγαμε στην πρεμιέρα του Τρωικού Πολέμου έτσι κι έκανε να την αφήσει από τα χέρια του του φώναζε: “Μπαμπά μου! Μπαμπά μου!”. Θέλει να είναι σίγουρη ότι βρίσκεται στο οπτικό της πεδίο, διαφορετικά δεν ησυχάζει.

Πώς αντιδράσατε με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που σας ήθελαν να χωρίζετε;

Αμέλια: Αυτή η φήμη ειλικρινά με υπερνικά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που είμαστε όλη την ημέρα μαζί. Κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό μου ότι μπορεί να το ξεκίνησε μία πρώην φίλη μου, που είπε κάτι επίτηδες με σκοπό να μας βλάψει, ή ότι μπορεί να το έβγαλαν μόνοι τους, επειδή είδαν κάπου μόνο του τον Κώστα. Δεν με εκνεύρισε η φήμη αυτή καθαυτή, γιατί ως δημοσιογράφος μπορώ να κατανοήσω ότι μπορεί να γραφτεί μία ανακρίβεια. Σέβομαι ότι ο άλλος θέλει να βγάλει μεροκάματο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανένας συνάδελφος δεν επικοινώνησε μαζί μου για να τσεκάρει αν η πληροφορία ευσταθεί. Αυτό που με στενοχώρησε περισσότερο είναι ότι επηρεάστηκαν οι συγγενείς μας που άρχισαν ξαφνικά να με παίρνουν τηλέφωνο και να με ρωτούν: “Είστε καλά με τον Κώστα;”. Αν όντως είχαμε χωρίσει με τον Κώστα δεν θα υπήρχε λόγος να το κρύβουμε. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR