counter

Χριστοφόρου: Ο θάνατος του πατέρα του και η ενδοοικογενειακή βία

Χριστοφόρου: Ο θάνατος του πατέρα του και η ενδοοικογενειακή βία
Χριστοφόρου: Ο θάνατος του πατέρα του και η ενδοοικογενειακή βία

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Freddo» και στη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου παραχώρησε ο  Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Σε μία συνέντευξη εφ' όλης  της ύλης ο τραγουδιστής μίλησε για τον χαμό του πατέρα του αλλά και η ενδοοικογενειακή βία που βίωσε στα παιδικά του χρόνια.

Έχεις μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία που βίωσες στα παιδικά σου χρόνια. Πως το αντιμετώπιζες αυτό σαν παιδί τότε; Η ψυχή ενός παιδιού είναι ευαίσθητη, εύθραυστη και ευάλωτη. Εγώ ως παιδί αντιμετώπισα την ενδοοικογενειακή βία με φόβο, αλλά και δύναμη παράλληλα, που μου την έδινε ίσως ο χαρακτήρας μου, ίσως και η στήριξη από τη μητέρα μου. Πάλεψα πολύ για να το ξεπεράσω τα όποια τραύματα  μου άφησε αυτό και πιστεύω πως τα έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Τα παιδιά είναι το μέλλον, είναι η ζωή και πρέπει να τα προστατεύουμε εμείς οι μεγάλοι με οποιονδήποτε τρόπο.

Είχες αντιδράσεις από οικογένεια, συγγενείς ή συνεργάτες επειδή έκανες μια τέτοια αποκάλυψη; Οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν θετικές. Κάποιοι από το οικογενειακό μου περιβάλλον ενοχλήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι προσέβαλλα ή στιγμάτιζα τον πατέρα μου, κάτι που δεν με ένοιαξε καθόλου, αφού ο σκοπός μου ήταν να κάνω το οποιοδήποτε παιδί με άκουγε εκείνη τη στιγμή που το είπα να μιλήσει. Τα παιδιά πρέπει να μιλούν όταν υπάρχει ενδοοικογενειακή βία, ή ακόμα και bullying.

Έχασες πέρσι τον πατέρα σου, με τον οποίο δεν μιλούσες, παρόλο μου είχες δηλώσει ότι τον αγαπούσες. Μετάνιωσες γι’αυτό; Είναι στιγμές που μετανιώνω που δεν μιλούσα με τον πατέρα μου, αλλά από την άλλη ήταν ο τρόπος μου να προστατευτώ, να λυτρωθώ, να σωθώ από αυτό που είχα περάσει μικρός. Δεν του κρατάω κακία και σίγουρα δεν μου άρεσε καθόλου που έφυγε τόσο νωρίς. Παρ’ όλο αυτά, είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που είναι τόσο περίπλοκα και αντιφατικά τα συναισθήματα ώστε ακόμα δεν ξέρω να απαντήσω με ειλικρίνεια τι θα έκανα αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω πριν «φύγει».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR