counter

Κωνσταντίνος Ρήγος: "Εκμεταλλεύομαι τις ανασφάλειές μου, γιατί είναι πολύ δημιουργικές"

Κωνσταντίνος Ρήγος: "Εκμεταλλεύομαι τις ανασφάλειές μου, γιατί είναι πολύ δημιουργικές"
Κωνσταντίνος Ρήγος: "Εκμεταλλεύομαι τις ανασφάλειές μου, γιατί είναι πολύ δημιουργικές"

Ο δημιουργικός χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος, σε συνέντευξή του στο κυπριακό «Down Town» και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, μίλησε εκτός των άλλων για τις ανασφάλειες που έχει και πως δέχτηκε την πρόταση να είναι κριτής στο «So you think you can dance».

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω.

Γιατί δέχτηκες την πρόταση του ANT1, για το «So you think you can dance»; Είναι κάτι που δεν έχεις ξανακάνει και χαρακτηρίζεται ως mainstream για τα δικά σου δεδομένα…

Το σκέφτηκα πολύ. Και το ζύγισα πολύ. Δεν είπα εύκολα το «ναι», όχι γιατί είχα κάποια αμφιβολία για το αποτέλεσμα, απλά ήθελα να σκεφτώ ήρεμα το αν εγώ ήμουν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Αν, δηλαδή, ήμουν έτοιμος να εκτεθώ μπροστά στην κάμερα και να πω κάποια πράγματα που θα γράψουν στη συνείδηση του θεατή και θα έχουν σχέση με την τέχνη που αγαπώ βαθιά. Μακάρι κάτι τέτοιο να είναι απόλυτα mainstream. Εγώ, πλέον, βλέποντάς το, θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ ωραίο show, εξαιρετικά σκηνοθετημένο, που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που με ενδιέφεραν ώστε να είμαι σ’ αυτό. Ο χορός είναι μια τέχνη την οποία γνωρίζω επί της ουσίας -κι ήταν μια καλή ευκαιρία για να πέσουν τα φώτα σε μία παραμελημένη τέχνη μέσα από την τηλεόραση. Πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται από ένα τόσο μεγάλο κανάλι, όπως ο ΑΝΤ1. Βλέποντας ότι και το επίπεδο των χορευτών είναι υψηλό -το αξίζουν που είναι εκεί!- αυτό με ευχαριστεί διπλά.

Τι ανασφάλειες μπορεί να έχεις;

Πολλές. Καταρχήν, γύρω μου επικρατεί η αγωνία. Ζούμε σε ένα περιβάλλον κατασκευασμένου φόβου. Η ανασφάλεια αυτή μας καταβάλλει. Βέβαια, υπάρχουν χώρες όπου τα πράγματα είναι χειρότερα το επίπεδο ζωής είναι πολύ πιο χαμηλό. Κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Ελπίζω αυτή η περίοδος να περάσει γρήγορα. Εκμεταλλεύομαι τις ανασφάλειές μου, γιατί είναι πολύ δημιουργικές. Μέσα από αυτές έχω την ανάγκη να ψαχτώ, να εξελιχθώ, να πάω παρακάτω.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR