counter

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος: Εγκλωβίστηκε στο τρένο - Η απίστευτη περιπέτεια του ηθοποιού

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος: Εγκλωβίστηκε στο τρένο - Η απίστευτη περιπέτεια του ηθοποιού
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος: Εγκλωβίστηκε στο τρένο - Η απίστευτη περιπέτεια του ηθοποιού

Πρωτοφανή ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες που επέλεξαν να μετακινηθούν την Πέμπτη με το περίφημο «Λευκό βέλος», το πιο γρήγορο τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η αμαξοστοιχία που ξεκίνησε στις 5:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα, στις 18.00 το απόγευμα σταμάτησε στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας. Οι επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι στο σημείο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης (καθώς ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε μιας και το τρένο ήταν σταματημένο), ενώ δεν είχαν λάβει ενημέρωση από επίσημα χείλη για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Στη συνέχεια  η εταιρία έδωσε εντολή να αναχωρήσει δεύτερο τρένο για να πάρει τους επιβάτες του Λευκού Βέλους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Θεσσαλονίκη. Όμως και εκείνο αντιμετώπισε βλάβη και σταμάτησε λίγο πριν τον Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών.

Ανάμεσα στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας Αθήνας – Θεσσαλονίκη που ακινητοποιήθηκε και έμεινε πίσω από το «Βέλος» ήταν και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Alpha Τώρα» και περιέγραψε τα όσα βίωσε.

«Κατ’ αρχάς να διευκρινίσω ότι η αμαξοστοιχία αυτή δεν είναι το “Βέλος”, το οποίο ακινητοποιήθηκε πιο έξω από την Αθήνα. Είναι η επόμενη αμαξοστοιχία Αθήνα – Θεσσαλονίκη η οποία ακινητοποιήθηκε στον σταθμό Κέντρο Αχαρνών. Ήμασταν εγκλωβισμένοι άνθρωποι ΑμΕΑ, βρέφη, καρκινοπαθείς που πηγαίνανε για χημειοθεραπείες, όλοι μας ταλαιπωρηθήκαμε εγκλωβισμένοι για δύο ώρες σχεδόν χωρίς εξαερισμό, χωρίς κλιματισμό μέσα στη ζέστη χωρίς να γνωρίζουμε τι γίνεται. Μας ανακοίνωσαν ότι έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα, ενώ έγινε μπαμ, πετάχτηκαν σπίθες και χάλασε το σύστημα που ηλεκτροδοτούσε τη μηχανή της αμαξοστοιχίας. Ανακοίνωσαν επίσημα ότι κόπηκε το ρεύμα. Αναρωτηθήκαμε είναι δυνατόν στην κεντρική αμαξοστοιχία και γιατί δεν φέρνουν μηχανή που δεν λειτουργεί με ρεύμα, αλλά με πετρέλαιο ντίζελ. Ή να συνεχίσουμε το δρομολόγιο μας ή να επιστρέψουμε στο σταθμό Λαρίσης…

Κανένα πρωτόκολλο, κανένας χειρισμός λες και ήταν κάποιοι ιδιώτες που ανέλαβαν μία αμαξοστοιχία να τη μετακινήσουν. Εγώ αντιλήφθηκα ότι μόνο ελεγκτές υπήρχαν εκεί. Καμία εξυπηρέτηση, κανένα μπουκαλάκι νερό. Δεν υπήρχε τίποτα. Μας γυρίσανε στο σταθμό Λαρίσης. Κατεβήκαμε έξαλλοι όλοι. Μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν λεωφορεία που θα μας μεταφέρουν στον προορισμό μας. Δεν ίσχυε αυτό. Υπήρχαν λεωφορεία που πήγαν μόνο Οινόη και Χαλκίδα. Φωνάζαμε στον γκισέ ποιος είναι ο υπεύθυνος και μας λέγανε δεν υπάρχει υπεύθυνος. Άνθρωποι δεν είχαν που να μείνουν στην Αθήνα. Έψαχναν να βρουν ξενοδοχεία. Μας είπαν πηγαίνετε να πάρετε το αντίτιμο από τον γκισέ και στον γκισέ μας έλεγαν δεν έχουμε λεφτά στο ταμείο να σας δώσουμε την αποζημίωσή σας. Δεν ξέρουμε τι να κάνετε. Τελικά, έμεινε ένα λεωφορείο απ’ έξω αφού φώναζε ο κόσμος επί μία ώρα, διαμαρτυρόντουσαν, φώναζε ο κόσμος σαν ζούγκλα παλεύαμε ποιος θα προλάβει να μπει σε ένα λεωφορείο που θα πήγαινε Λάρισα και Θεσσαλονίκη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR