counter

Κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω "χρόνιων νευρωσικών εκδηλώσεων". Το ιστορικό των αναβολών

Κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετήσει στις  Ένοπλες Δυνάμεις λόγω "χρόνιων νευρωσικών εκδηλώσεων". Το ιστορικό των αναβολών
Κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω "χρόνιων νευρωσικών εκδηλώσεων". Το ιστορικό των αναβολών

Νίκος Οικονομόπουλος

Η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης σε εκτενές άρθρο στο φύλλο της Κυριακής, αναφέρουν ότι ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Νίκος Οικονομόπουλος κρίθηκε ακατάλληλος  να υπηρετήσει τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό λόγω "χρόνιων νευρωσικών εκδηλώσεων" και "δυσπροσαρμοστικών εκδηλώσεων". Στο ρεπορτάζ αναφέρεται και το πλήρες ιστορικό των αναβολών που ο τραγουδιστής, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, κατάφερε να πάρει από το 2008.

Τέσσερις επιτροπές της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Πολεμικού Ναυτικού μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών εξέτασαν τον τραγουδιστή προκειμένου να αποφανθούν αν ήταν ικανός να υπηρετήσει.  Έπειτα από σωρεία αναβολών και αφού κατατάχθηκε τελικά στο Πολεμικό Ναυτικό –παρουσιάστηκε μόλις μια ημέρα- έκριναν, εξαιτίας και της αντιδραστικής του συμπεριφοράς, ότι δεν είναι κατάλληλος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

10 Νοέμβριου 2008: Ο τραγουδιστής παίρνει την πρώτη εξάμηνη αναβολή θητείας με διάγνωση των γιατρών της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής που κάνει λόγο για "δυσπροσαρμοστικές εκδηλώσεις". Έναν μήνα αργότερα, ο Οικονομόπουλος κυκλοφορεί maxi single με τίτλο "Και μην γυρίσεις" και τον ίδιο μήνα τη δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο, "Άκουσα".

Μάιος 2010: Έπειτα από αίτημά του και αφού περνάει και πάλι τις απαραίτητες εξετάσεις του δίνεται ετήσια αναβολή θητείας, λόγω βαριών νευρωσικών διαταραχών (φοβίες, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού). Λίγους μήνες πριν, και πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο, κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ με τίτλο Δώρο για σένα, ενώ από τον Νοέμβριο εμφανίζεται στην Αθήνα στο κέντρο διασκέδασης "Fix" μαζί με τον Νίνο και τον Ιωακείμ Φωκά.

5 Σεπτεμβρίου 2011: Ακόμα έξι μήνες αναβολή, πάλι για δυσπροσαρμοστικές εκδηλώσεις, όπως κρίνει η ιατρική επιτροπή του Ναυτικού που τον εξετάζει.

9 Μαΐου 2012: Προσπαθεί για ακόμη μία φορά να πάρει αναβολή, όμως τελικά κατατάσσεται στο Πολεμικό Ναυτικό με σωματική ικανότητα I-4. Φέρει μαζί του τη διάγνωση των γιατρών για νευρωσικού τύπου εκδηλώσεις. Παρουσιάζεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης "Κανελλόπουλος" σε ξεχωριστή ημέρα από τους υπόλοιπους ναύτες, όπως ορίζουν οι κανονισμοί για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Εκεί αρνείται να εκτελέσει εντολές.

Οι αρμόδιες αρχές του Κέντρου Εκπαίδευσης, βλέποντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να υπακούσει στις εντολές τους, τον κρίνουν ως μη δυνάμενο να εκτελέσει και να προσαρμοστεί. Με διαδικασίες – εξπρές τον στέλνουν με παραπεμπτικό στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και από εκεί στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία είναι η πλέον αρμόδια για να αποφανθεί. Επειδή, όμως, έχουν ήδη συμπληρωθεί δύο χρόνια αναβολής, γίνεται κρίση για το αν πρέπει να καταταγεί ή όχι. Τελικά με νέα διάγνωση, η οποία αναφέρει ότι πάσχει από χρόνιες νευρωσικές εκδηλώσεις, δίνεται στον Νίκο Οικονομόπουλο σωματική ικανότητα Ι 5, που σημαίνει ότι δεν είναι ικανός να υπηρετήσει και έτσι παίρνει μαζί και το απολυτήριο Στρατού.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR