counter

Κορονοϊός: Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος δωρίζει το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Κορονοϊός: Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος δωρίζει το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων
Κορονοϊός: Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος δωρίζει το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Στην ανακοίνωση μιας σπουδαίας κίνησης προχώρησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα το ΚΠΙΣΝ ανακοίνωσε τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον Covid-19 ύψους 100.000.000 δολαρίων.

 «Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη, με την πανδημία να δοκιμάζει την ετοιμότητα και τις αντοχές του υγειονομικού συστήματος, τις κοινωνικοοικονομικές δομές πρόνοιας κάθε χώρας αλλά και την ατομική αντοχή και ευθύνη του καθενός από εμάς απέναντι στην κοινωνία, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επιτείνει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της κρίσης, δημιουργώντας τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, ύψους 100.000.000 δολαρίων.

Θεμέλιο της φιλοσοφίας μας είναι όχι να αναπληρώνουμε αλλά να βοηθάμε και να συμπληρώνουμε την κρατική μέριμνα. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε στενά με τους δωρεοδόχους μας, τους ειδικούς συμβούλους μας και, φυσικά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, ώστε να επικεντρώνουμε τις δυνάμεις μας εκεί που θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί, άμεσα άλλα και σε βάθος χρόνου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη συνέχεια την ανακοίνωσης αναφέρεται, «Το ΙΣΝ είναι ένα διεθνές Ίδρυμα, με φιλανθρωπικό έργο σε πάνω από 120 χώρες, και επιθυμία μας είναι με τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, να βοηθήσει παντού, στο μέτρο του δυνατού. Όπως η εξάπλωση του COVID-19 δεν γνωρίζει σύνορα, έτσι και η αντιμετώπισή του είναι κοινή για όλο τον πλανήτη. 

Ένας από τους στόχους μας είναι να βοηθήσουμε την ιατρική έρευνα. Γι’ αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει σε δωρεά ύψους 3.000.000 δολαρίων στο τμήμα έρευνας του Rockefeller University, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ερευνών στον κόσμο, το οποίο έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων και την εξέλιξη των θεραπειών για τον COVID-19. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία, η αντιμετώπιση της οποίας έχει πανανθρώπινη υπόσταση και όχι εθνικό χρώμα».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR