counter

Κορονοϊός: Πέθανε ο θρύλος της τζαζ, Ellis Marsalis Jr.

Κορονοϊός: Πέθανε ο θρύλος της τζαζ, Ellis Marsalis Jr.
Κορονοϊός: Πέθανε ο θρύλος της τζαζ, Ellis Marsalis Jr.

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της τζαζ Ellis Marsalis Jr, το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 85 ετών έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Ο πιανίστας έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και της καριέρας του στη Νέα Ορλεάνη. Είχε συνολικά κυκλοφορήσει 15 άλμπουμ.

Ο Ellis Marsalis Jr είχε μια σπουδαία καριέρα στον χώρο της τζαζ μουσικής και βοήθησε στα πρώτα τους βήματα και τους τέσσερις γιους του Wynton , Branforn, Delfeayo και Jason να εισέλθουν και αυτοί στη μουσική βιομηχανία.

«Ο μπαμπάς μου ήταν ένας γίγαντας της μουσικής και δάσκαλος, αλλά ένας ακόμη σπουδαιότερος πατέρας. Έδωσε ό, τι είχε για να μας κάνει τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να γίνουμε. Και να αναφέρω τον φίλο μου και καθηγητή Νομικής του Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Ουίλκινς, ο οποίος μόλις μου έστειλε το ακόλουθο κείμενο: “Μπορούμε όλοι να θαυμάζουμε το απόλυτo θάρρος ενός ανθρώπου που πίστευε ότι μπορούσε να διδάξει στα μαύρα αγόρια του να είναι άριστα σε έναν κόσμο που απέρριπτε αυτήν την πιθανότητα και στη συνέχεια να τα παρακολουθεί να επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει αριστεία για πάντα”» αναφέρει ο Μπράνφορντ Μαρσάλις στη δήλωσή του που δημοσίευσε το Variety.

«Ο Ellis Marsalis Jr ήταν ένας θρύλος. Ήταν το πρότυπο όταν μιλάμε για την τζαζ της Νέας Ορλεάνης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσε που εξέδωσε η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, Λατόγια Καντρέλ για τον θάνατο του μουσικού.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR