counter

Κορονοϊός: Έφθασαν στην Ελλάδα τα εμβόλια

Κορονοϊός: Έφθασαν στην Ελλάδα τα εμβόλια
Κορονοϊός: Έφθασαν στην Ελλάδα τα εμβόλια

Σε ελληνικό έδαφος τα εμβόλια της Pfizer κατά του κορονοϊού. Τα πρ;vτα φορτηγά με τα εμβόλια πέρασαν τον Προμαχώνα,

Ήδη, το ΓΕΕΘΑ έχει εγκαταστήσει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έναν Σταθμό Διοίκησης με επικεφαλής Ταξίαρχο του Στρατού και διακλαδικό επιτελείο το οποίο βρίσκεται σε πολύ στενή συνεργασία με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Όταν τα εμβόλια φτάσουν στα 5 hubs της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Καρδίτσας και των Ιωαννίνων, στρατιωτικά κλιμάκια θα αναλάβουν τον έλεγχο της παραλαβής των εμβολίων, της φύλαξης και της διανομής στα πάνω από 1000 εμβολιαστικά κέντρα.

Θα καταγράφουν ακόμη και πόση ώρα ή πόσες ώρες έκαναν να φτάσουν στον προορισμό τους, σύμφωνα με πληροφορίες. Ταυτόχρονα σε συντονισμό με αστυνομία και πυροσβεστική, μεταγωγικά αεροσκάφη κι ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε ετοιμότητα για την μεταφορά των εμβολίων σε κάθε άκρη της χώρας κι ακριτικά νησιά, με όλα τα απαραίτητα μέτρα συντήρησης.

Τις πρώτες δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας θα λάβουν υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες. 

Σε μια κίνηση συμβολισμού θα κάνουν το εμβόλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Κυριάκου Βελόπουλου.

Πηγή: ant1news.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR