Από τη Δήμητρα Δάρδα
Το παράπονο της για υπεξαίρεση συνταγών και κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, εξέφρασε μέσω της σελίδας της στο Facebook, η κα. Βέφα Αλεξιάδου. Η αγαπημένη μαγείρισσα στεναχωριέται -όπως δήλωσε- από την "οικειοποίηση" συνταγών της αλλά και μυστικών που περιλαμβάνονται στα βιβλία της αλλά και στις εκδόσεις της κόρης της, Αλεξίας Αλεξιάδου, απο κάποιους τηλεοπτικούς "επαγγελματίες" χωρίς να αναφέρουν την πηγή.
Η ανάτηση της Βέφας Αλεξιάδου λέει τα εξής...
Μιλώντας αποκλειστικά στο FTHIS.GR. η κα. Βέφα Αλεξιάδου, αποκαλύπτει το τελευταίο γεγονός που την αγανάκτησε και για αυτό το λόγο ανάρτησε το παραπάνω post.
"Δεν θα πω ονόματα. Ο νοών νοείτω. Αφορμή γι' αυτό στάθηκε ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός. Μια τρομερή "κλοπή" που είχε συμβεί στην κόρη μου Αλεξία με την ζύμη για σφολιάτα και πριν από λίγο καιρό συνέβη το ίδιο, στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής σε δική μου συνταγή για το γλυκό εκμέκ – κανταΐφι. Δεν θα αναφέρω όμως, κανένα όνομα. 'Οποιος το έκανε, το ξέρει πολύ καλά. Αυτή η ζύμη είναι δική μου εφεύρεση και δεν την αναφέρει καμία πολίτικη συνταγή. Απλά θα ήθελα να ξέρουν κάποιοι, οτι τα μυστικά μαγερικής της Βέφας, είναι πραγματικά δικά μου. Δεν τα έχω "σηκώσει" απο άλλους. Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο και ποτέ δεν το έκανα αυτό".
Η κα. Βέφα, δήλωσε ακόμα πως: "ο κόσμος, απλές νοικοκυρές που χρόνια παρακολουθούσαν τις εκπομπές μου, αρκετές φορές με "ενημερώνουν" για συνταγές μου που παρουσιάζουν κάποιοι σε site η εκπομπές, χωρίς να αναφέρουν το όνομά μου».
"Το ότι ραντίζω το έτοιμο φύλο της πίτας με σουρωτή, για να γίνει αφράτο, αποτελεί μια δική μου εφεύρεση. Υπάρχουν μάγειρες που το παρουσιάζουν σήμερα, αλλά την πηγή, μάλλον την "ξεχνάνε". Είμαι πονεμένη με όλα αυτά, γι αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση. Γίναμε πια "ο κλέψας του κλέψαντος". Δεν είναι ωραίο όμως. Όταν δημιουργείς τόσα χρόνια και επικρατεί αυτή η κατάσταση, στεναχωριέσαι. Δεν είναι κακό να αναφέρεις την μαγείρισσα της οποίας τη συνταγή, προβάλεις. Είναι τιμητική η αναφορά και για τους δύο".