counter

«Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό...» και το Σεπτέμβρη στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

«Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό...» και το Σεπτέμβρη στο Μουσικό Προαύλιο Badminton
«Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό...» και το Σεπτέμβρη στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

Badminton

Στο Badminton, τον Σεπτέμβρη του 2014, θα είμαστε όλοι κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό. Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό, με μια συντροφιά... Με το φεγγάρι. Με τραπεζάκια έξω. M’ ένα ποτήρι κρασί. Όπως παλιά... Στα πόδια μας η όμορφη πόλη! Οι θόρυβοι της πόλης θα γίνουν μια ορχήστρα, μια μουσική που έρχεται από μακριά. Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό, θα συνυπάρξουν η Εντίθ Πιαφ με τη Δανάη. Η Εντίθ Πιάφ θα μας ταξιδέψει στο Παρίσι, θα μας διηγηθεί τους έρωτες της, θα μας τραγουδήσει τη ζωή της. Η Δανάη θα μας δώσει την τελευταία της συνέντευξη και θα μας μεταφέρει, στην Αμερική, τη Χιλή και τη μάντρα του Αττίκ. Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό, θα μπούμε όλοι μαζί στις παλιές συχνότητες του Ραδιοφώνου και θα δούμε ζωντανά εκπομπές που άφησαν ιστορία, όπως τη «Θεία Λένα», τα «Χαρούμενα ταλέντα», «Το Θέατρο στο μικρόφωνο».

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο (από 29.8) - «Μέρες Ραδιοφώνου»
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη (από 2.9) - «Piaf»
Κάθε Πέμπτη (από 4.9) - «Συνέντευξη με τη Δανάη»

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Μαλισσόβας

«Μέρες Ραδιοφώνου»


Ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου, με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ξεκινώντας από την δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις, όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα κύριε Έντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Πικρή, μικρή μου αγάπη», «Το σπίτι των ανέμων» και πολλές ακόμη, θα ζωντανέψουν επί σκηνής, σε μια μοναδική ιστορική αναδρομή.

Στην παράσταση θα ακουστούν επίσης, τραγούδια όλων των μεγάλων μας δημιουργών που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν. Τότε που η μαγεία του ραδιοφώνου έφερνε σε επαφή τους απλούς ανθρώπους με τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική κι άφηνε τη φαντασία του ακροατή να ντύσει τον ήχο με τις δικές του εικόνες. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις: «Η τηλεόραση μας αιχμαλώτισε, ενώ το ραδιόφωνο μας μάγεψε».

Στη νοσταλγική αυτή διαδρομή ονείρων κι αναμνήσεων θα μας συντροφεύσουν οι: Ελένη Δήμου, Μέμος Μπεγνής, Παναγιώτης Πετράκης, Άριελ Κωνσταντινίδη. Συμμετέχει ο Μάκης Δελαπόρτας. Μαζί τους: η Βαλάντω Τρύφωνος και ο Στέφανος Οικονόμου.

Συντελεστές:
Κείμενα: Μάκης Δελαπόρτας – Στέλιος Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας
Ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης
Χορογραφίες: Κρίστης Κουπάτος
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Ήχος: Άκης Γκολφίδης

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ - Σπουδαστικό & Ανέργων: 10 ευρώ

«Piaf» του Δημήτρη Μαλισσόβα
«Γεννήθηκα πάνω στο δρόμο! Με την βοήθεια των αστυφυλάκων! Εκεί, στο πεζοδρόμιο της οδού ντε Μπελβίλ 72… Όμορφη ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αλήθεια… Αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη από όλες! Χρειάζεται πάντα κάποιος μύθος για να συντηρεί το φαινόμενο! Έζησα τη ζωή που ήθελα! Έζησα δύο ζωές! Μπορεί να έκανα και κάποια λάθη, μα δεν μετανιώνω για τίποτα. Γιατί όλα ξαναρχίζουν σήμερα. Αρχίζουν… μαζί σου! Κι εσύ ξένε, μη μ’ εμποδίσεις να τραγουδήσω. Θα τραγουδήσω μόνο για σένα! Μόνο τη φωνή μου έχω πια! Πελάτες μου οι διαβάτες και μαγαζί μου ο δρόμος! Εγώ δεν ξέρω από δασκάλες και ωδεία. Για μένα ωδείο, είναι το πεζοδρόμιο…» Edith Piaf

Ο μύθος της Εντίθ Πιάφ, τα τραγούδια της, οι άντρες της, η ζωή της, στην παράσταση που αγαπήθηκε, συζητήθηκε και πήρε τις καλύτερες κριτικές για 2 χρόνια στην Αθήνα.

Η Μίλλη Καραλή στο ρόλο της Piaf
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Λαβράνος

Συντελεστές:
Εντίθ Πιάφ: η Μίλλη Καραλή
Σκηνοθεσία - Κείμενα: Δημήτρης Μαλισσόβας
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Λαβράνος
Σκηνικά - Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα – Χριστίνα Πανοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Δημάκας

Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Αλέξανδρος Μακρής
Ακορντεόν: Γιώργος Μπαμπάνης
Κιθάρα: Άγγελος Γαβριήλ
Μπάσο: Γιώργος Κωνσταντίνου
Ντραμς: Νίκος Λαβράνος

Παραστάσεις: Τρίτη και Τετάρτη στις 21.00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ - Σπουδαστικό & Ανέργων: 10 ευρώ

«Συνέντευξη με τη Δανάη» της Ευσταθίας
Ένα studio της τηλεόρασης. Ένας δημοσιογράφος. Μια μπάντα. Προγραμματισμένη συνέντευξη για μια τραγουδίστρια από τα παλιά. Τη Δανάη. Ο δημοσιογράφος γνωρίζει ελάχιστα για εκείνη. Μόνη του πηγή πληροφοριών οι σημειώσεις του...

«Η Δανάη Στρατηγοπούλου γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1913 στην Αθήνα. Τα παιδικά της χρόνια όμως, τα πέρασε στη Γαλλία. Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με το ελαφρό τραγούδι και σπούδασε ορθοφωνία και φωνητική μουσική. Τραγούδησε όλους σχεδόν τους συνθέτες της εποχής, από τον Χαιρόπουλο μέχρι τον Γιαννίδη, αλλά ξεχώρισε ως ερμηνεύτρια του Αττίκ. Την περίοδο της Κατοχής, ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, που την οδήγησε στις φυλακές Αβέρωφ. Ενταγμένη στο ΕΑΜ, έκρυβε συναγωνιστές της, οργάνωνε συσσίτια, τραγουδούσε στα νοσοκομεία. Την περίοδο της δικτατορίας έζησε στη Χιλή, όπου διετέλεσε καθηγήτρια φωνητικής στο Ωδείο και καθηγήτρια της ελληνικής λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο. Γνώρισε προσωπικά και μετέφρασε στα ελληνικά το μείζον έργο του Πάμπλο Νερούδα «Κάντο Χενεράλ». Έγραψε περισσότερα από 300 τραγούδια, πολλά σε στίχους δικούς της και πολλά βιβλία, ενώ ασχολήθηκε και με μεταφράσεις. Μεταξύ άλλων, μετέφρασε ελληνικά δημοτικά τραγούδια στα ισπανικά και ποιήματα στα ελληνικά του Πάμπλο Νερούδα».

Η εγγραφή είναι έτοιμη να αρχίσει. Όλοι είναι στη θέση τους. Τα φώτα ανάβουν. 3 – 2 – 1, πάμε! Και η ιστορία αρχίζει...

Μια μουσική παράσταση για το αηδόνι του Αττίκ και του Χαιρόπουλου. Στιγμές από την πολυτάραχη ζωή της, μέσα από τα τραγούδια της και τους ανθρώπους που αγάπησε. Ένα έργο μέσα από τα μάτια μιας σύγχρονης τραγουδοποιού, της  Ευσταθίας, που πάντα την θαύμαζε.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Απόδοση: Δημήτρης Μαλισσόβας
Μουσική διεύθυνση: Δαυίδ Ναχμίας
Σκηνικά - Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα – Χριστίνα Πανοπούλου
Χορογραφίες: Άννα Πολύζου
Hair styling: Massimo Curti
Make up artist: Μαρία Ιωαννίδου
Φωτισμοί: Δημήτρης Μαλισσόβας
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Δημάκας

Παίζουν: Άννα Φόνσου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ευσταθία
Την παράσταση ντύνει μουσικά ο Δαυίδ Ναχμίας και η ορχήστρα του

Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 21.00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ - Σπουδαστικό & Ανέργων: 10 ευρώ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR