counter

Καίτη Γαρμπή: Η αφοπλιστική απάντηση στη Dua Lipa που δημοσίευσε σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας"

Καίτη Γαρμπή: Η αφοπλιστική απάντηση στη Dua Lipa που δημοσίευσε σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας"
Καίτη Γαρμπή: Η αφοπλιστική απάντηση στη Dua Lipa που δημοσίευσε σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας"

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση της Dua Lipa, η οποία δημοσίευσε στα social media τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας». 

Η φωτογραφία, που ανέβασε η νεαρή τραγουδίστρια, με καταγωγή από το Κόσοβο και τη Βρετανία, παρουσιάζει το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014, συνοδεύοντάς τη με τη λεζάντα: «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

Τα δύο πρόσωπα που φαίνονται στη φωτογραφία είναι του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων, που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910.

Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της «Μεγάλης Αλβανίας», και εκτός των άλλων, περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία, αλλά και την Κέρκυρα. Στην ανάρτηση γράφεται η λέξη «Autochthonous», δηλαδή «Αυτόχθονες», δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν, διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.

Οι αντιδράσεις ήταν φυσικά σφοδρές με πολλούς να επικρίνουν τη Dua Lipa ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού». 

Απάντηση στην 25χρονη τραγουδίστρια έδωσε και η Καίτη Γαρμπή μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter. 

«Αν-ι-στό-ρη-το, επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση» έγραψε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα τραγουδίστρια. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR