counter

Ξέσπασε ο Γούντι Άλεν για τις κατηγορίες ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη μου

Ξέσπασε ο Γούντι Άλεν για τις κατηγορίες ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη μου
Ξέσπασε ο Γούντι Άλεν για τις κατηγορίες ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη μου

Στην αντεπίθεση φαίνεται πως αποφάσισε να περάσει ο διάσημος σκηνοθέτης Γούντι Άλεν μετά τις κατηγορίες της Μία Φάροου ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη θετή τους κόρη Ντίλαν αλλά και τη δημόσια τοποθέτηση της ίδιας στην οποία τον περιέγραψε ως πατέρα-τέρας.

«Πίστευα ότι ο κόσμος θα καταλάβαινε αμέσως ότι η υπόθεση αυτή είναι για γέλια και από την πρώτη μέρα δεν την πήρα ποτέ πραγματικά στα σοβαρά. Δηλαδή, είναι κάτι παρόμοιο με το να με κατηγορούν ότι δολοφόνησα έξι άτομα με πολυβόλο», δηλώνει ο δημοφιλής σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μουσικός και συγγραφέας στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Στη συνέντευξη αυτή δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και σε όλους εκείνους τους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκε στο παρελθόν αλλά μετά τις κατηγορίες αυτές του γύρισαν την πλάτη.

«Είναι χαζό. Οι ηθοποιοί δεν έχουν ιδέα για τα γεγονότα και σπεύδουν να πάρουν δημοσίως μια θέση εκ του ασφαλούς που τους εξυπηρετεί. Υπάρχει κάποιος στον κόσμο που να μην είναι κατά της παιδικής κακοποίησης; Έτσι είναι οι ηθοποιοί, και το να με αποκηρύσσουν έγινε μόδα, όπως ξαφνικά όλοι τρώνε κέικ».

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε το 1992 όταν αποκαλύφθηκε πως ο τότε 57χρονος Γούντι Άλεν διατηρούσε ερωτική σχέση με τη θετή κόρη της συντρόφου του Μία Φάροου, Σουν-Γι Πρεβίν, 21 χρονών. Το πρωτοφανές ακόμα και για το Χόλιγουντ σκάνδαλο διαδέχτηκε ένα εξίσου επεισοδιακό διαζύγιο με τη Μία Φάροου στη διάρκεια του οποίου η αμερικανίδα ηθοποιός και πρώην μούσα του κατηγόρησε τον Άλεν ότι έχει κακοποιήσει σεξουαλικά τη θετή τους κόρη Ντίλαν, 7 ετών. Το δικαστήριο ερεύνησε τις κατηγορίες αλλά ο ευφυής καλλιτέχνης δεν καταδικάστηκε ποτέ και από την πρώτη στιγμή διακηρύττει την αθωότητά του.

Το 2014 η ίδια η 15χρονη τότε, Ντίλαν Φάροου τον κατήγγειλε με ανοιχτή επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των «New York Times» για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 7 ετών. Οι κατηγορίες επέστρεψαν πρόσφατα στην επικαιρότητα με τη γιγάντωση του κινήματος #MeToo, όταν ο δημοσιογράφος Ρόναν Φάροου, θετός γιος του Γούντι και της Μία, έσπευσε να υποστηρίξει δημοσίως τους ισχυρισμούς της αδερφής και της μητέρας του αναζωπυρώνοντας το κακό κλίμα εναντίον του.

«Έτσι έχουν τα πράγματα και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω ασταμάτητα ελπίζοντας πως κάποια στιγμή ο κόσμος θα λογικευτεί. Αλλά αν δεν, δεν. Υπάρχουν πολλές αδικίες στον κόσμο πολύ χειρότερες από αυτή. Οπότε το συνηθίζεις» καταλήγει στη συνέντευξή του ο Γούντι Άλεν.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR