counter

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο βόρειο Αιγαίο

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο βόρειο Αιγαίο
Ισχυρή σεισμική δόνηση στο βόρειο Αιγαίο

Σεισμός

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας σημειώθηκε στις 12:27 το μεσημέρι του Σαββάτου στο βόρειο Αιγαίο κι έγινε αισθητή ως και την Αττική.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στο βόρειο Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λήμνου κι έγινε αισθητή σχεδόν στη μισή Ελλάδα, ως και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα, ενώ το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο μέτρησε τη δόνηση στα 5,7 Ρίχτερ.

Επίκεντρο ήταν η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Θάσου, ενώ ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, αλλά και στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα και της Θεσσαλονίκη.

Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος, διευκρίνησε μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι πρόκειται για σεισμό που σημειώθηκε σε ένα γνωστό ρήγμα, που ουσιαστικά πρόκειται για προέκταση του ρήγματος της Ανατολίας, που είχε δώσει και τον μεγάλο σεισμό του ΄99 στην Αθήνα. Ο κ. Παπαζάχος στάθηκε ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά της δόνησης, που ήταν επιφανειακή, είχε μεγάλη διάρκεια και πλούσια μετασεισμική ακολουθία, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

ΠΗΓΗ. ANTENNA.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR