counter

Ιβάν Σβιτάιλο: Η εξομολόγηση για τον πατέρα του- “Ο πατέρας μου ήταν βαριά αλκοολικός και είχε χάσει την συνείδηση του…”

Ιβάν Σβιτάιλο: Η εξομολόγηση για τον πατέρα του- “Ο πατέρας μου ήταν βαριά αλκοολικός και είχε χάσει την συνείδηση του…”
Ιβάν Σβιτάιλο: Η εξομολόγηση για τον πατέρα του- “Ο πατέρας μου ήταν βαριά αλκοολικός και είχε χάσει την συνείδηση του…”

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” βρέθηκε ο Ιβάν Σβιτάιλο το απόγευμα της Πέμπτης. 

Ο γνωστός ηθοποιός και χορευτής μίλησε για όλους και για όλα στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Ο Ιβάν Σβιτάιλο μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, τον χωρισμό των γονιών του και τον θάνατο του πατέρα του.

«Ήμουν πέντε χρονών όταν οι γονείς μου χώρισαν. Ζούσαμε στην Κριμαία. Η μητέρα μου σαν εκπαιδευτικός. Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα και σαν ιστορικός είχε αυτή την τρέλα με τον ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα και βρήκε τρόπο να έρθει να κάνει ένα διδακτορικό εδώ και με έφερε μαζί της. Ο μπαμπάς μου έμεινε εκεί, έκανε άλλη οικογένεια, είναι δύσκολο τώρα να μπαίνεις και να δικαιολογείς, να εξηγείς γιατί έγινε και πώς έγινε, απλά έγινε. Μπήκα σε μια διαδικασία να προσαρμοστώ στην Ελλάδα μόνος μου, χωρίς συγγενείς, σίγουρα ένιωθα περίεργα. Αλλά δεν μπορούσα να δικαιολογήσω σαν παιδί γιατί οι γονείς μου χώρισαν.

Βρέθηκα μακριά από την Κριμαία και δεν είχα τη δυνατότητα αυτής της καθημερινής τριβής, οι δικοί μου το χειρίστηκαν λάθος και δεν είχα αυτή τη δυνατότητα. Το κουβαλούσα μέσα μου για μεγάλο χρονικό διάστημα την έννοια της απόρριψης. Ξεφούσκωσε αυτό όταν δυστυχώς πέθανε ο μπαμπάς μου. Πέθανε πριν από δύο χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν βαριά αλκοολικός και είχε χάσει τη συνείδησή του. Πριν φύγει από τη ζωή μού είπε ότι “κάναμε πολλά λάθη”. Μπήκα κι εγώ στην αυτοκαταστροφή του πατέρα μου, τον αλκοολισμό. Με αυτό τον συγχωρώ κι εγώ. Υπήρχε μια τετραετία που είχαμε να βρεθούμε.

Ταξίδεψα στην Κριμαία για ένα ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες της Κριμαίας και επί της ευκαιρίας τον είδα. Ήταν σε μια κατάσταση που έφευγε και σωματικά και πνευματικά. Με τάραξε πολύ αυτό. Σκέφτηκα τα πάντα, τις επιλογές του. Για παράδειγμα ο πατέρας μου δεν με είδε ποτέ επί σκηνής να χορεύω. Μπήκα και εγώ μέσα στην αυτοκαταστροφή για ένα μεγάλο διάστημα. Μάλλον δημιουργήθηκε η ανάγκη να σωματοποιήσω όλο αυτό, να το βιώσω. Να καταλάβω γιατί και πώς κάτι τέτοιο να διαλύει τις σχέσεις ανθρώπων.

Τότε δεν είχα παντρευτεί ακόμα. Έπινα πάρα πολύ, μετά από αυτό το ταξίδι μου στην Κριμαία. Όταν κατάλαβα ότι θα μας αφήσει σε λίγο καιρό, ήταν η πιο δύσκολη περίοδός μου.  Έσκασε όλο αυτό. Απομονώθηκα, δεν ένιωθα λειτουργικός, δεν είχα διάθεση να δουλέψω καλλιτεχνικά. Σταμάτησα τα πάντα. Η σύντροφός μου με στήριξε σε όλο αυτό. Ήταν φανερό, είχα πάρει 30 κιλά. Ήμουν σε μια κατάσταση που δεν δικαιολογείται τίποτα. Τη βοήθεια μού την προσέφερε η γυναίκα μου. Ήταν τόσο ξηγημένη.. Σίγουρα ένιωθα ότι περνάω κάτι πάρα πολύ έντονο. Ήταν όλα μάταια. Κανένα ενδιαφέρον, κανένα στόχος, μια μόνιμη κούραση. Μόνο με αλκοόλ μουδιάζεις», είπε ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR