counter

Ήταν 53 κιλά & δεν την ήθελαν για μοντέλο. Δείτε την στα 136 να ποζάρει για τη Vogue και να "τρίζουν" οι πασαρέλες

Ήταν 53 κιλά & δεν την ήθελαν για μοντέλο. Δείτε την στα 136 να ποζάρει για τη Vogue και να "τρίζουν" οι πασαρέλες
Ήταν 53 κιλά & δεν την ήθελαν για μοντέλο. Δείτε την στα 136 να ποζάρει για τη Vogue και να "τρίζουν" οι πασαρέλες

Σε ηλικία 21 ετών και ζυγίζοντας 53 κιλά θέλησε να ανοίξει τα φτερά της στο χώρο του modeling αλλά τα πρακτορεία modeling της τα έκοψαν επειδή την θεωρούσαν "υπέρβαρη". Δεκαεπτά χρόνια μετά η Velvet D’Amour πήρε την "εκδίκηση" από το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες που κάνουν καριέρα ως μοντέλα να πρέπει να φορούν το μικρότερο δυνατό μέγεθος. H Velvet D’Amour εις πείσμα όλων όσων την απέρριψαν έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα της ποζάροντας στην γαλλική Vogue και φορώντας δημιουργίες των Jean Paul Gautier και John Galiano. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια στιγμή, η Velvet D' Amour αποφάσισε να αναζητήσει εργασία ως φωτογράφος στο "Agence Plus", το πρώτο πρακτορείο για plus-size μοντέλα που άνοιξε στο Παρίσι, ωστόσο εκεί την προσέλαβαν ως μοντέλο.

Η 46χρονη σήμερα Velvet D’Amour δεν έπαψε ποτέ να κυνηγά το όνειρό της. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο χώρο της μόδας από την θέση της φωτογράφου και της συντάκτριας μόδας στο γυναικείο περιοδικό Vol Up 2. Μέσα από την παρουσία της στο περιοδικό έχει ως στόχο να εμψυχώσει τις γυναίκες που νιώθουν ότι έχουν ατέλειες στην εμφάνισή τους και αυτό τις κάνει να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση. Γι΄ αυτό στο εν λόγω περιοδικό μπορεί κανείς να δει να ποζάρουν μοντέλα τόσο αδύνατα όσο και μεγάλου μεγέθους.

Η Velvet D’Amour έχει δηλώσει χαρακτηριστικά σύμφωνα με την Daily Mail: "Όλες οι εικόνες που βλέπουμε στις διαφημίσεις είναι οι ίδιες, 16χρονα, λευκά, πολύ αδύνατα κορίτσια. Δεν βλέπουμε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, γυναίκες με παραπανίσια κιλά ή γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων. Όσο εργαζόμουν ως φωτογράφος, φωτογράφιζα γυναίκες που θεωρούνταν η επιτομή της ομορφιάς κι έβλεπα ότι ούτε αυτές ήταν χαρούμενες. Αυτό για μένα ήταν αποκάλυψη. Τελικά, ούτε οι γυναίκες που θεωρούμε είδωλα ομορφιάς, δεν είναι χαρούμενες. Κι αν δεν είναι αυτές, τότε ποιος μπορεί να είναι;".

Δεν είναι λίγοι και  εκείνοι που κατηγορούν την Velvet D’Amour ότι προωθεί την παχυσαρκία, ωστόσο εκείνη υποστηρίζει  ότι, παρά τα παραπανίσια κιλά της, χαίρει άκρας υγείας και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πίεσης ή χοληστερίνης, δεν είναι καπνίστρια, ούτε χρήστης ναρκωτικών και, δεν καταναλώνει αλκοόλ. Εκείνη απαντά σε όσους την κατηγορούν λέγοντας: "Στο τέλος κάθε ημέρας, η αληθινή ομορφιά του καθενός από εμάς δεν είναι κρύβεται στα συνολάκια Dior αλλά στις πράξεις ευγένειας που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των άλλων – κάτι που ούτε η κυτταρίτιδα, ούτε οι ρυτίδες μπορούν να σβήσουν."

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR