counter

Ηλίας Βρεττός: "Έχω κάνει, σαν άνδρας κι εγώ, κάποιες... αταξίες στη ζωή μου"

Ηλίας Βρεττός: "Έχω κάνει, σαν άνδρας κι εγώ, κάποιες... αταξίες στη ζωή μου"
Ηλίας Βρεττός: "Έχω κάνει, σαν άνδρας κι εγώ, κάποιες... αταξίες στη ζωή μου"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Ηλίας Βρεττός αποκαλύπτει σε μία ξεχωριστή συνέντευξη στην σπουδάστρια του ANT1 Media Lab, Ραφαηλία Γώση, τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, το απρόσμενο γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του, αλλά και την επιτυχία που βιώνει σήμερα.

Πώς, όμως, προέκυψε η αγάπη του για τη μουσική και η είσοδός του στον καλλιτεχνικό χώρο; Σε καμία περίπτωση δεν ήταν σκοπός στη ζωή του η ενασχόλησή του με το τραγούδι. Αυτό ήταν μόνο ένα χόμπι.

- Τραγουδούσα με φίλους, με παρέες, δημιουργούσα συγκροτήματα, αλλά δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου ότι θα γίνω επαγγελματίας τραγουδιστής. 

Όταν τελείωσε το σχολείο, όντας πολύ καλός μαθητής και έχοντας διακρίσεις με την ομάδα πόλο του Παλαιού Φαλήρου, κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενεργός ακαδημαϊκά παρέμεινε μέχρι και το τρίτο έτος σπουδών, καθώς τη χρονική εκείνη στιγμή εμφανίζεται το τραγούδι στη ζωή του.

Όλα ξεκίνησαν μέσα από μία τηλεοπτική εκπομπή. 

- Το 2005 συμμετείχα στον διαγωνισμό Eurostar για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στην Eurovision. Εκεί πήγα απλά και μόνο για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Στόχος, τότε, ήταν όχι η δημιουργία καριέρας, αλλά το να τραγουδήσω μόνο σε ένα μικρό μαγαζί. Άλλωστε, ο διαγωνισμός αυτός δεν είχε καθόλου τηλεθέαση. Μέσα από όλο αυτό, όμως, κατάφερα να πάω στον τελικό και να πιστέψω στις δυνάμεις μου, διότι ξεχώρισα μέσα από πολλά άτομα. Αυτό με ενθάρρυνε να πιστέψω πως ίσως μπορώ να διαπρέψω στον χώρο και, πράγματι, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ξεκινά η επαγγελματική μου πορεία σαν τραγουδιστής.

Επομένως, ο ίδιος γρήγορα αφήνει πίσω το πανεπιστήμιο. Βρίσκει τη μοναδική ευκαιρία για να αφιερώσει λίγο χρόνο στις σπουδές του, έπειτα από το ατύχημα που είχε. 

- Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ενός τραγουδιστή είναι πολύ απαιτητικές. Χρειάζεται αμέτρητος χρόνος, απίστευτη ενέργεια, ενώ εγώ δεν είχα το μυαλό να ασχοληθώ με όλο αυτό. Την περίοδο εκείνη, που βρέθηκα ανενεργός επαγγελματικά, αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά με τα ακαδημαϊκά. Γύρισα στο πανεπιστήμιο, διάβασα και κατάφερα να περάσω τα οκτώ εναπομείναντα μαθήματα. Τον περασμένο Νοέμβριο, είχα τη χαρά και την τιμή να ορκιστώ και να πάρω το πτυχίο μου, εκπληρώνοντας, έτσι, τη μεγαλύτερη εκκρεμότητα που είχα αφήσει στη ζωή μου. 

Ο χώρος του τραγουδιού, βέβαια, δεν είναι εύκολος. Έτσι, κι ο αγαπημένος τραγουδιστής αντιμετώπισε πολλά εμπόδια στα πρώτα του μουσικά βήματα. 

- Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις, όπως και να σε αποδεχθεί ο χώρος. Πρώτα, είναι απαραίτητο να σε αποδεχθούν ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, δημοσιογράφοι, συνάδελφοι, μαγαζιά. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Προσωπικά, δέχθηκα πολλές τρικλοποδιές, έντονο πόλεμο και απίστευτο άγχος. Ποτέ, όμως, δεν είχα τη διάθεση να τα παρατήσω. Πάντα, είμαι μαχητής στη ζωή μου και προσπαθώ ό,τι βάζω στο μυαλό μου να το καταφέρνω. Δόξα τω Θεώ, όταν παρουσιάζονται προβλήματα, βρίσκω πάντοτε τον τρόπο να τα ξεπεράσω. Αυτό πράττω μέχρι κι σήμερα.

Πάντως, η οικογένειά του ήταν πάντα στο πλευρό του. Ακόμη και στην απόφασή του να ακολουθήσει κάτι διαφορετικό από αυτό που ξεκίνησε να σπουδάζει.

- Η οικογένειά μου είναι πάντα δίπλα μου σε όλες τις αποφάσεις μου. Το ίδιο συνέβη και στο θέμα του τραγουδιού. Στην αρχή, ήταν, σαφώς, επιφυλακτική. Παρ’ όλα αυτά, στη συνέχεια, όταν οι δικοί μου άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι μπορώ να αντεπεξέλθω, πως υπάρχει εξέλιξη και ότι το κάνω καλά, ήταν κάτι παραπάνω από δίπλα μου. 

Ο Ηλίας Βρεττός, μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί και στη σημαντική περιπέτεια που βίωσε πριν από λίγο καιρό και τον τρόπο που τον επηρέασε. 

- Στην αρχή, δεν γνώριζα αν θα ζήσω. Ύστερα, δεν ήξερα αν θα μου αφήσει κάτι όλο αυτό ή αν θα περπατήσω ξανά. Οι πρώτες σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό μου ήταν ότι η ζωή μου δε θα είναι όπως ήταν προηγουμένως. 

Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή συνετέλεσαν ώστε γρήγορα ο ίδιος να ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια και να συνεχίσει τη ζωή του έχοντας πάλι σταθεί στα πόδια του.

Σε μία περίοδο της καριέρας του που όλο κι «ανέβαινε», αναμφίβολα, ανησύχησε για την τύχη της επαγγελματικής του πορείας. Έπειτα από το γεγονός αυτό, έχει αναθεωρήσει τα πάντα, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο: συνεργάτες και διαπροσωπικές σχέσεις. 

- Όταν φτάνεις αγκαλιά με τον θάνατο, γιατί εκεί έφτασα, δεν έχεις άλλη επιλογή, παρά να δεις τα πράγματα διαφορετικά, τη ζωή μ’ ένα άλλο μάτι. Θεωρώ ότι έχω αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο σκέψης μου, τις προτεραιότητές μου, ακόμα και τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου. 

Γενικότερα, το γεγονός αυτό τον έχει βοηθήσει να επαναπροσδιορίσει όλη τη ζωή του.

 - Θα ήθελα να κρατήσω αυτή την εμπειρία σαν φάρο για τη μετέπειτα ζωή μου και τη μετέπειτα πορεία μου. Ίσως, άλλος άνθρωπος, μέσα από όλο αυτό, όπως λέει κι ένα τραγούδι μου. Από εδώ και πέρα, θέλω να ζήσω έτσι όπως θέλω εγώ. Δεν είμαι διατεθειμένος πια να συμβιβαστώ με «ανόητα» πράγματα και καταστάσεις. 

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί και στην παρουσία του Θεού σε όλο αυτό.

- Δεν μπορώ παρά να τον ευγνωμονώ και να τον ευχαριστώ, διότι αισθάνομαι πως έβαλε το χέρι του για να είμαι, σήμερα, εγώ εδώ και να σου μιλάω. 

Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο καταξιωμένος τραγουδιστής:

- Όλα είναι βάσει κάποιου σχεδίου που δεν είναι ανθρώπινο. Εμείς πορευόμαστε μόνο με γνώμονα μίας ελευθερίας επιλογών. Ο Θεός, όμως, έχει γράψει το δικό του σχέδιο για τη ζωή μας. 

Η καθημερινότητα έχει πλέον επανέλθει στη ζωή του κι ο ίδιος έχει βρει ξανά τους ρυθμούς του. 

- Πάντα επιδιώκω ένα διάλειμμα, ώστε να αναλογιστώ το τι πέρασα, πραγματικά, πριν από λίγο καιρό. Και, όταν το ξεχνώ, προσπαθώ να κάνω τον εαυτό μου να θυμάται. Έτσι πορεύομαι και στα επόμενα βήματά μου, προσπαθώντας να χαίρομαι την κάθε στιγμή. Το γεγονός αυτό, άλλωστε, μου υπενθύμισε ότι τα πάντα μπορούν να τελειώσουν μέσα σ’ ένα δευτερόλεπτο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα «ασήμαντα» πράγματα είναι συνήθως και τα πιο σημαντικά. Γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή και να έχουμε ανθρώπους που μας αγαπάνε δίπλα μας. Οπωσδήποτε, να κάνουμε αυτό που γεμίζει τη ψυχή μας και να είμαστε, προπαντός, καλά με τον εαυτό μας.

 Έπειτα από αυτήν την εμπειρία, πολύς κόσμος τού ζητάει συμβουλές. Μάλιστα, του έχει εκμυστηρευθεί ότι έχει αντλήσει δύναμη από όλο αυτό που πέρασε κι εκείνος, ώστε να αντιμετωπίσει ο καθένας και τις δικές του δυσκολίες. 

- Δεν μπορώ να θέσω εγώ τον εαυτό μου ως παράδειγμα. Σίγουρα, όλοι πέρα από τον εαυτό μας καλό θα ήταν να βοηθούμε και τον συνάνθρωπό μας. Αν μπορώ να περάσω ένα μήνυμα, αυτό θα ήταν: Κυνηγήστε τα όνειρά σας, χαρείτε την κάθε στιγμή, καθώς η υγεία και η αρτιμέλεια είναι τα πιο σημαντικά που έχουμε και πολλές φορές δεν εκτιμάμε. Όταν φτάσεις, όμως, να κινδυνέψεις ή ακόμη κι να τα χάσεις, τότε, εκτιμάς διαφορετικά τα πράγματα και τις καταστάσεις. Καλό, λοιπόν, θα είναι να εκτιμάμε πριν μας συμβεί κάτι.

  Στο ερώτημα αν έχουν στη ζωή του Ηλία Βρεττού θέση τα «καλά κορίτσια», όπως προκύπτει από τον τίτλο του ομώνυμου νέου κομματιού του, ο ίδιος θα τονίσει πως επιθυμεί στη ζωή του, γενικότερα, τους καλούς ανθρώπους. 

- Στο παρελθόν, έχω κάνει, σαν άνδρας κι εγώ, κάποιες... αταξίες στη ζωή μου. Μεγαλώνοντας και μπαίνοντας πια στο 36ο έτος της ηλικίας μου, κρίνω αναγκαίο να έχω καλούς ανθρώπους δίπλα μου σε όλους τους τομείς της ζωής μου, όπως και στον ερωτικό. 

«Πιο δυνατός από ποτέ», όπως ερμηνεύει και στο νέο του κομμάτι, ο γνωστός  τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός έχει επιστρέψει με νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, στη νύχτα της Αθήνας. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, την περίοδο αυτή, εμφανίζεται στο Tokyo Theater Live Club Athens στο Γκάζι, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε όσους βρίσκονται εκεί. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η διασκέδαση χτυπά κόκκινο, με το αλκοόλ να ρέει άφθονο. 

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Ηλίας Βρεττός έχει κυκλοφορήσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «ΣΩΣΤΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ», με στόχο να μας ταξιδέψει. Πολλά είναι, ήδη, τα τραγούδια εκείνα τα οποία έχουν ξεχωρίσει στην αγάπη του κόσμου. Πρώτα απ’ όλα, «Η αγάπη μπορεί», ένα κομμάτι με αρκετά συμβολικό χαρακτήρα βρίσκεται στις προτιμήσεις του κοινού. Για τη συνέχεια, το «Ώρα μοναξιάς», μία συναισθηματική μπαλάντα ταξιδεύει και τους λίγο πιο ρομαντικούς. Ενώ, για το τέλος, έρχεται η απόλυτη καταστροφή. Το κομμάτι, με τίτλο «Καταστρέφομαι», για το οποίο αναμένεται σύντομα και video clip, έπειτα από τη διενέργεια διαγωνισμού σχολίων στο Instagram. «Κι αν καταστρέφεσαι με αυτή τη σχέση, θυμίσου ότι απλά σ’ αρέσει»!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR