counter

Ηθοποιός από το "Κάτω Παρτάλι": "Ανήκω στην άκρα αριστερά και κατεβαίνω σε πορείες"

Ηθοποιός από το "Κάτω Παρτάλι": "Ανήκω στην άκρα αριστερά και κατεβαίνω σε πορείες"
Ηθοποιός από το "Κάτω Παρτάλι": "Ανήκω στην άκρα αριστερά και κατεβαίνω σε πορείες"

Σταύρος Σβήγκος

Συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό παραχώρησε ο Σταύρος Σβήγκος. Ο ηθοποιός από το «Κάτω Παρτάλι» στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξή του αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής και απάντησε με ειλικρίνεια και άκρατο αυθορμητισμό σε όλες τις ερωτήσεις, ακόμα και σε πολύ προσωπικές.

Βρέθηκες ποτέ στο περιθώριο; Πολλές φορές, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά.

Δηλαδή; Υπήρξαν περίοδοι στη ζωή μου που δεν είχα καθόλου έσοδα. Ευτυχώς δούλευα ως μπάρμαν και μπορούσα να βγάλω κάπως την εβδομάδα μου, ενώ με το ταμείο ανεργίας βόλευα λογαριασμούς και ενοίκιο. Ήταν αρκετά δύσκολο. Μέχρι στιγμής ζω μόνος μου και θεωρώ ότι είμαι τυχερός  που εργάζομαι και μπορώ να συντηρούμαι.

Σε πολιτικό επίπεδο με ποια έννοια ήσουν στο περιθώριο; Ανήκω στην άκρα αριστερά. Είναι δύσκολο για την κοινωνία να μετακινηθεί πολιτικά προς τα εκεί. Μπορεί βέβαια να το κάνει σταδιακά, διακρίνοντας πως σε ένα σύστημα αλληλεγγύης ίσως ζούμε καλύτερα.

Κατεβαίνεις σε πορείες; Ναι. Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι είναι τελείως κόντρα από τη μία να δουλεύω σε ένα μεγάλο κανάλι που εξυπηρετεί και επιχειρηματικά συμφέροντα και από την άλλη  να κατεβαίνω σε πορείες, αλλά ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί.  Έχω εγκαταλείψει αυτή την επικριτική στάση που με διέκρινε παλιότερα και έχω πάψει να είμαι τόσο αυστηρός με εξαίρεση βέβαια περιπτώσεις όπου υπάρχει ξεκάθαρα και 100% εκμετάλλευση καταστάσεων και ανθρώπων. Γενικότερα το να μην κρίνουμε τους εαυτούς μας το θεωρώ λυτρωτικό.

Σταύρος Σβήγκος

Πηγή: ΕΓΩ weekly!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR