counter

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δίνει την δική της συνταγή για σκορδαλιά (Στο Stamatina' s View)

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δίνει την δική της συνταγή για σκορδαλιά (Στο Stamatina' s View)
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δίνει την δική της συνταγή για σκορδαλιά (Στο Stamatina' s View)

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ήλιο είναι υπεραρκετό για να θυμηθούμε πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στην Ελλάδα. Προσωπικά έκανα «φωτοσύνθεση» και τις δύο ημέρες κάνοντας οικογενειακές  βολτούλες κι ένιωσα (για πρώτη φορά φέτος) ότι το καλοκαίρι είναι κοντά ….πολύ κοντά!

Οι άνθρωποι που έβλεπα γύρω μου ήταν πιο χαλαροί και χαμογελαστοί και τα χρώματα της Άνοιξης τα έκαναν όλα διαφορετικά. Σας το έχω ξαναπεί αλλά κάτι τέτοιες  ημέρες είναι που συνειδητοποιώ ότι η ευτυχία είναι στα πιο απλά και καθημερινά. Ένα καφεδάκι στον ήλιο, μια βόλτα στη θάλασσα ειδικά όταν μένεις στην άλλη άκρη της πόλης, λίγος ύπνος παραπάνω φτάνουν για να κάνουν μια ημέρα πολύτιμη.

Καλή εβδομάδα να έχουμε …

Α και αύριο μη χαλάσετε το έθιμο… Να φάτε άφοβα μπακαλιάρο με σκορδαλιά ακόμα κι αν το έτερον σας ήμισυ έχει αντίθετη άποψη.  Η παράδοση είναι παράδοση.

Επί τη ευκαιρία σας γράφω την αγαπημένη μου συνταγή για την πιο νόστιμη σκορδαλιά που έχετε δοκιμάσει.

Θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό πατάτες 2 σκελίδες σκόρδο 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ξύδι αλάτι και λίγο πιπεράκι

Αφού καθαρίσουμε, πλύνουμε και κόψουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τις βράζουμε σε αλατισμένο νεράκι περίπου για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφού γίνουν ένα ομογενοποιημένο μίγμα αλέθουμε σιγά σιγά και τις πατάτες μέχρι να γίνουν ένα.

Είναι υπερβολή να συμπληρώσω ότι η σκορδαλιά συνοδεύει τον τηγανητό μπακαλιάρο, ε;  Μισές δουλειές δεν κάνουμε ποτέ…

Καλή μας όρεξη λοιπόν….

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR