counter

Η Σαρλίζ Θερόν κλείνει τα 44: Τα ταραγμένα παιδικά χρόνια και η πορεία προς την κορυφή

Η Σαρλίζ Θερόν κλείνει τα 44: Τα ταραγμένα παιδικά χρόνια και η πορεία προς την κορυφή
Η Σαρλίζ Θερόν κλείνει τα 44: Τα ταραγμένα παιδικά χρόνια και η πορεία προς την κορυφή

Πανέμορφη και λαμπερή, η Σαρλίζ Θερόν γίνεται σήμερα 44 ετών και με αφορμή τα γενέθλιά της ανατρέχουμε σε γεγονότα-σταθμούς στη ζωή και την καριέρα της, τα οποία συνέβαλαν εν πολλοίς στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της επαγγελματικής πορείας της γοητευτικής σταρ του Χόλιγουντ. Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1975 στη Νότιο Αφρική. Από την εφηβεία ακόμα, αναγκάστηκε να ωριμάσει απότομα, καθώς ένα τραγικό γεγονός τη στιγμάτισε.

Η Σαρλίζ ήταν σε ηλικία 16 ετών όταν ο αλκοολικός πατέρας της γύρισε ένα βράδυ στο σπίτι και απείλησε ότι θα σκοτώσει την ίδια αλλά και τη μητέρα της Γκέρντα, η οποία έκανε χρήση του δεύτερου όπλου που είχαν στο σπίτι και ούσα σε νόμιμη άμυνα τον σκότωσε. Για να ξεπεράσει αυτό το συμβάν στα 17 της αποδέχθηκε μια πρόταση από πρακτορείο μοντέλων στην Ιταλία και μετακόμισε, μαζί με τη μητέρα της, στο Μιλάνο.  Tο όνειρό της όμως ήταν να γίνει ηθοποιός και έτσι αποφάσισε να πάει στο Λος Άντζελες. Για την εμπειρία της εκεί έχει δηλώσει: «Όταν πήγα κι έμεινα σε εκείνο το φθηνό ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ μου. Μέρα με τη μέρα καταλάβαινα ότι κάθε κοπέλα που με σέρβιρε στην περιοχή, είχε το ίδιο όνειρο με μένα. Κάθε νέος εργαζόμενος ήθελε να γίνει ηθοποιός ή rock star ή και τα δύο». Η στιγμή που της άλλαξε τη ζωή, ωστόσο, δεν άργησε να έρθει... Μια μέρα πήγε σε μια τράπεζα στο Λος Άντζελες να εξαργυρώσει μια επιταγή. Εκεί, ο υπάλληλος δεν ικανοποίησε το αίτημά της και η ίδια, όντας συναισθηματικά φορτισμένη, ξέσπασε σε λυγμούς. Από πίσω της στην ουρά ήταν ο ατζέντης Τζον Κρόσμπι, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την αντίδρασή της και το feeling που εξέπεμπε και αμέσως την παρότρυνε να μπει σε κάποια δραματική σχολή. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Για το δρόμο της προς την κορυφή η ίδια έχει πει: «Είμαι ευλογημένη για όλο αυτό που ζω. Λατρεύω αυτό που κάνω. Την ημέρα που θα σταματήσω να το απολαμβάνω τόσο πολύ, θα αποσυρθώ». Το 2003 πήρε τον πρώτο της ρόλο ως πρωταγωνίστρια στην ταινία «Monster», όπου για να υποδυθεί τη serial killer, έπρεπε να υποστεί πολλές αλλαγές. Παραμορφωμένο σαγόνι, ρυτίδες και μια μόνιμη κούραση έκαναν την πανέμορφη Σαρλίζ Θερόν να μοιάζει αγνώριστη στο κοινό, αποδεικνύοντας έτσι στους αμφισβητίες της ότι δεν ήταν απλά μια ωραία γυναίκα χωρίς ταλέντο. Πήγε περίφημα σε όλες τις κατηγορίες βραβείων που συμμετείχε εκείνη τη χρονιά, ενώ γι’ αυτή της την ερμηνεία απέσπασε και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου.

Το 2010 ενσάρκωσε τη μοχθηρή βασίλισσα στην ταινία «Η Χιονάτη και ο κυνηγός», ενώ το 2018 υποδύθηκε την καταθλιπτική μάνα τριών παιδιών στη δραματική ταινία «Tully». Αυτός ο ρόλος απέχει αρκετά από το πώς είναι η ίδια ως μητέρα και φαίνεται και από τις δηλώσεις της για τα παιδιά της: «Στην Αφρική λέμε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν απ' όλο το χωριό. Την πρώτη μέρα που μπήκαν τα παιδιά μου στο σπίτι, ήρθε όλο το χωριό για να τα δει. Τόσο οι άνθρωποι όσο και τα κατοικίδιά τους. Έτσι ήθελα να τα αναθρέψω και το είχα μάλιστα και ανάγκη όλο αυτό ως single mum».

Είναι το πρόσωπο της DIOR από το 2004, ενώ παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές μόδας διαφημίζουν τα φορέματά τους μέσω της ίδιας στο κόκκινο χαλί της τελετής των βραβείων Όσκαρ, κάθε χρόνο.

Είναι δεδομένο πως η Σαρλίζ Θερόν αποτελεί μια εκ των γοητευτικότερων γυναικών στον χώρο της showbiz, που εκτός από τον θαυμασμό, κερδίζει και τον σεβασμό, όταν κανείς πληροφορηθεί την ιστορία που κρύβεται πίσω από την υπέρλαμπρη αυτή παρουσία και το απαράμιλλο ταλέντο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR