counter

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη οργανώνει ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό σε εμπορικό κέντρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας!

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη οργανώνει ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό σε εμπορικό κέντρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας!
Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη οργανώνει ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό σε εμπορικό κέντρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας!

Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Από την Μαίρη Παλιαλέξη

Η όμορφη παρουσιάστρια, ψυχολόγος και συγγραφέας, Σάντυ Κουτσοσταμάτη, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδιών και ιδίως στο θέμα του θηλασμού.

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη πρόσφατα δέχτηκε παρατήρηση σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της συμπρωτεύουσας, από τον security, όπως η ίδια λέει στο FTHIS.GR, επειδή θήλαζε στο χώρο του εμπορικού κέντρου.

Μετά από το περιστατικό και σε συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό θηλασμού, οργανώνουν ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το FTHIS.GR επικοινώνησε με την Σάντυ Κουτσοσταμάτη η οποία μας περιέγραψε τί ακριβώς συνέβη:

"Θεωρώ οπισθοδρομικό και παράλογο, το 2013, να δέχομαι παρατήρηση επειδή θηλάζω σε δημόσιο χώρο. Τόσο εγώ όσο και άλλες γυναίκες έχουν δεχτεί παρατήρηση, επειδή θηλάζουν σε δημόσιους χώρους και το θεωρώ αδιανόητο. Η κόρη μου είναι 17 μηνών και συνεχίζω να την θηλάζω τρείς φορές την ημέρα. Πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Όταν είμαι έξω για δουλειές, αυτό θα συμβεί και έξω. Με αφορμή την παρατήρηση που μου έκανε security στο Cosmos επειδή θήλαζα, αύριο οργανώνουμε ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό στις 17:00 στο Cosmos, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό θηλασμού. Το περιστατικό έγινε πριν μία εβδομάδα, στις 10 το πρωί που δεν υπήρχε καθόλου κόσμος εκείνη την ώρα".

- Σε ερώτηση μας αν υπάρχει ειδικός χώρος στο εμπορικό κέντρο και αν απευθύνθηκε στους υπεύθυνους για το συμβάν, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη απαντά:

"Όχι δεν πρόλαβα να απευθυνθώ στους υπεύθυνους γιατί προσεβλήθη και έφυγα γρήγορα. Όσο για το αν υπάρχει ειδικός χώρος, ναι. Είναι στις τουαλέτες που αλλάζουν τα μωρά. Αλλά γιατί θα πρέπει να κρυφτώ για να θηλάσω το παιδί μου. Εδώ μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας. Η εικόνα μιας μητέρας που θηλάζει, γιατί είναι προσβλητική και πρέπει να την κλείσουμε κάπου; Για μένα είναι πιο προσβλητική η εικόνα ενός νέου κοριτσιού με το παρτό σορτσάκι και το στήθος έξω που κυκλοφορεί στον ίδιο χώρο. Ας την κλείσουμε και αυτή κάπου.

Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές "σχολές" ακόμη και παιδίατροι που λένε στις μητέρες να σταματούν τον θηλασμό μετά τον 6ο, 7ο μήνα, γιατί το γάλα δεν είναι τόσο θρεπτικό και δεν έχει κάτι βασικό να προσφέρει στα παιδιά και διαφωνώ κάθετα. Υπάρχουν πολλές επιστημονικές μελέτες που τεκμηριωμένα προτρέπουν τις γυναίκες να θηλάζουν για όσο μπορούν και είμαι υπέρ αυτής της "σχολής. Το μητρικό γάλα είναι ανεκτίμητο εφόδιο στη ζωή ενός παιδιού". 

Το FTHIS.GR επικοινώνησε και με το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos και η Δευθύντρια του κέντρου Εύη Γραμμενίδου μας έδωσε την δική της απάντηση για το συμβάν:

"Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό. Πρόκειται για έναν λάθος ανθρώπινο χειρισμό. Ίσως ο τρόπος να ήταν λάθος από τον συγκεκριμένο security, αλλά η ουσία ήταν να ενημερώσει ότι υπάρχει ειδικός χώρος για τον θηλασμό, ώστε να διευκολύνονται οι μητέρες. Σε καμία περίπτωση το εμπορικό κέντρο, δεν θεωρεί προσβλητική την εικόνα μιας γυναίκας που θηλάζει. Ίσα ίσα το αντίθετο. Για την διευκόλυνση των μητέρων που θηλάζουν υπάρχουν δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, με όλα τα απαραίτητα. Ο ένας λειτουργεί αυτή τη στιγμή και ο άλλος είναι κλειστός για ανακαίνιση. Είμαστε ενήμεροι για την αυριανή διαμαρτυρία, ωστόσο θέλω να επαναλάβω ότι πρόκειται για λάθος ανθρώπινο χειρισμό και δεν υπήρχε καμία διάθεση προσβολής και σίγουρα καμία πρόθεση να κρυφτούν οι μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR